
Pentru multe companii, modelul de lucru hibrid a devenit o realitate pe termen lung. Deși la început adaptarea la acest model de lucru a fost o măsură de criză, acum angajatorii sunt nevoiți să gândească și un pachet de beneficii și sprijin pentru noua normalitate a angajaților. S-a trecut într-o altă etapă, cea în care fructele, cafeaua de la birou și cărțile pentru acasă nu mai sunt de ajuns.
Meditație și coaching pentru angajați motivați, eficienți, dar mai ales echilibrați
Nevoia de a găsi un echilibru între viața personală și job este esențială pentru mulți dintre angajați. Pentru a veni în întâmpinarea nevoii de echilibru, dar mai ales pentru a rămâne într-o poziție sănătoasă pe piața muncii, multe companii au inclus beneficii cu accent pe starea de bine.
Accesul gratuit la programe de wellness, la clase de meditație, la ședințe de coaching, de dezvoltare personală și spirituală – sunt doar câteva dintre noile avantaje pe care unii angajați le au acum, în 2023. Tot mai multe companii au ales să introducă în pachetul de beneficii elemente ce țin de nevoia găsirii unui echilibru, de suport emoțional sau dezvoltare personală.
Acestea au venit în întâmpinarea oamenilor din companie, indiferent de locul de unde lucrează, cu posibilitatea de acces gratuit la clase online de meditație, yoga, ședințe de coaching. Sunt angajatori care au înțeles că există o nevoie de suport emoțional, dar mai ales că este și în rolul companiei să facă asta.
În acest context, YUNITY Park, proiect al Genesis Property, va avea multiple destinații dedicate interacțiunii sociale și dezvoltării personale, precum un amfiteatru și o pădure urbană, toate fiind elemente ale unui concept complex destinat nevoilor oamenilor din viitor, stării de bine și echilibrului între viața personală și cea profesională.
Activități comune, evenimente, check-in meetings, teambuilding-uri
Tot ca o noutate, o adaptare la noua realitate, unele companii găzduiesc evenimente virtuale pentru echipele care lucrează de la distanță, inclusiv happy-hours sau “pauza de cafea împreună”, gândite ca timp pentru socializare, conectare.
Iar pentru a reconecta echipa și a suda relațiile dintre colegi, companiile organizează periodic întâlniri fizice în afara biroului sau teambuilding-uri în locații atractive.
Consiliere juridică și cursuri de educație financiară
Unii angajatori au ales să-și surprindă oamenii din echipe cu acces gratuit la cursuri de educație financiară și asigurarea de consilieri pe partea de gestionare a resurselor financiare. Cei care doresc să afle cum să gestioneze mai bine banii, bunurile sau cum aibă acces la credite ori investiții în condiții avantajoase, au asigurate, din partea companiei, întâlniri virtuale de consiliere sau decontarea unei sume pentru plata unor astfel de cursuri sau ședințe.
Acces la aplicații ce țin de reglarea somnului, de sănătate mintală sau telemedicină
Sunt companii care au introdus “Ziua pentru Meditație”, o zi din săptămână când toți angajații pot intra la o sesiune de meditație și discuție de grup cu un terapeut pe diferite teme – sănătate mintală, dependențe, gestionarea durerii, gestionarea anxietății sau altele. De asemenea, le-au pus la dispoziție și aplicații prin care obțin asistență pe partea de sănătate mintală sau reglarea somnului.
Partea de asigurare medicală sau abonament medical s-a bucurat și ea de un upgrade în unele companii. Angajații au acces asigurat de companie la servicii de telemedicină, în caz de nevoie.
Zile libere fără întrebări, plată suplimentară pentru voluntariat
Pe lângă zilele de concediu de odihnă sau medical, unii angajați au posibilitatea de a-și lua zile libere, un număr determinat pe an, în care nu trebuie să motiveze absența și nu sunt întrebați de ce le-au solicitat. Măsura a fost inclusă în pachetul de beneficii, tocmai pentru a-i motiva mai mult, pentru a-i ajuta să găsească un echilibru astfel încât să fie mai eficienți.
Sunt chiar și angajatori care își plătesc suplimentar angajații, dacă ei acceptă să facă voluntariat pentru o cauză sau organizație aleasă de companie.
Există o tendință în creștere de a oferi beneficii pentru angajați care să se concentreze pe “starea de bine”. Această tendință este așteptată să continue în viitor, deoarece oamenii vor fi tot mai interesați să lucreze pentru companii care oferă beneficii personalizate pentru nevoile lor. În consecință, angajatorii vor aloca bugete mai mari pentru a atrage și motiva angajații cu propuneri în zona de wellbeing, echilibru între viața personală și profesională și alte beneficii care să sprijine starea de bine și să asigure o cultură organizațională sănătoasă.
Noi la Genesis Property am dezvoltat YUNITY Park ca un campus în extensia biroului, pentru a le oferi angajaților și vizitatorilor suportul urban pentru experiențe adaptate stilului modern de viață. Campusul este proiectat astfel încât să contribuie atât la îmbunătățirea semnificativă a mediului înconjurător, cât și la creșterea calității vieții întregii comunități.