FacebookTwitterLinkedIn

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că Ordonanța de Urgență privind reforma administrației publice ar urma să se aplice de la 1 septembrie a.c. El a solicitat Ministerului de Finanțe să finalizeze cât mai repede actul normativ ce trebuie să reducă substanțial cheltuielile în sistemul bugetar.

Premierul a remarcat că ordonanța privind plafonarea adaosului comercial are efecte și că a văzut la unele produse reduceri și de 50%.

Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Finanțelor să finalizeze cât mai repede proiectul de ordonanță de urgență privind reducerea cheltuielilor bugetare.

Marcel Ciolacu: „Este nevoie de un stat mai suplu, este esențial să reducem costuri și să comasăm instituții care se calcă pe picioare și trebuie să facem asta chiar de la 1 septembrie, nu de anul viitor și, mai ales, nu după alegeri. Pe de altă parte, reducerea prețurilor la alimentele de bază în marile lanțuri de magazine este o măsură care vine în sprijinul populației și al diminuării nivelului inflației.

Este o soluție vitală pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor și am văzut deja prețuri scăzute cu 35 și chiar 50% la unele produse”, conform RRA.