FacebookTwitterLinkedIn

Compania va lansa modele electrice pentru întreaga sa linie Jaguar și Land Rover până în 2030, a precizat producătorul, relatează BBC. Acesta a declarat că va menține deschise toate cele trei fabrici britanice, ca parte a noii sale strategii.

Compania intenționează să cheltuiască aproximativ 2,5 miliarde de lire sterline pe an pentru adoptarea de noi tehnologii.

La fel ca alți producători, Jaguar este sub presiunea de a reduce emisiile de CO2 din flota sa, potrivit noilor reglementări ce intră în vigoare în Europa și în alte părți ale lumii.

De asemenea, pe termen lung, guvernul britanic vrea să interzică vânzarea mașinilor noi pe benzină și diesel din 2030, iar alte guverne se îndreaptă către aceeași direcție generală.

Problema este că proiectarea și producția mașinilor electrice costă mai mult decât a modelelor convenționale, ceea ce înseamnă că, deocamdată, e greu să obții profit. 

Producătorii mai mari pot face astfel de investiții pe termen lung, dar JLR este o companie mai mică. De aceea, Jaguar mizează pe ideea că este un brand de lux care va deveni complet electric.

Secretarul pentru transporturi, Grant Shapps, a declarat că anunțul este „un pas uriaș pentru producția auto britanică”.