FacebookTwitterLinkedIn

Cele mai ieftine orașe din țară, în funcție de costul cazării în perioada 1 iulie- 17 august, au fost Mangalia, Pitești și Tomești, fiecare cu o medie de 500 lei/noapte. Mamaia a fost cea mai scumpă destinație turistică în intervalul analizat, cu un preț mediu de 2.964 de lei/pachet de weekend.

„Datele OLX ne arată că, deși prețul pentru destinațiile populare de vacanță din țară a crescut în acord cu scumpirile generate de contextul economic internațional, există și scăderi drastice și neașteptate”, spune Andreea Stoican-Popescu, PR & Campaign Manager la OLX România, Bulgaria și Portugalia.

Informațiile sunt furnizate de o analiză derulată de platforma de anunțuri generaliste OLX.

Comparativ cu anul trecut, concediile în Pitești s-au ieftinit în acest an cu 500%, urmat de București (scădere de 114%) și Năvodari (- 48%).

Cea mai mare creștere a prețului mediu de cazare în acest an a fost consemnată în Micești (creștere de 426% față de 2021), urmată de Mamaia (+ 317%) și Constanța ( + 84%).

În Mamaia-Sat, prețul unei nopți de cazare a scăzut în perioada analizată cu 16%, la 700 lei. Stațiunea Saturn înregistrează prețuri medii de 666 lei/noapte.

În același timp, Constanța înregistrează o creștere de 84% a prețurilor medii, cu 968 lei/noapte, iar stațiunea Olimp a oferit cazări cu 2.000 lei/pachet de weekend în medie, reprezentând o creștere de 39%, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.