FacebookTwitterLinkedIn

Vacanță pentru business

Vacanța aceasta este așteptată de către noi toți cu multă bucurie. Cu un pas mai aproape de normalitate, cu toții ne dorim câteva clipe de relaxare, la capătul unui an plin de provocări.

Certitudini și predictibilitate

Unul din elementele de certitudine este recuperarea activității după impactul inițial negativ al pandemiei. În România industria IT se dezvoltă și previziunile spun că acest trend va continua datorită faptului că nevoia de optimizare a costurilor a determinat o creștere a cererii de servicii IT la nivelul țărilor din Europa Centrală și de Est. Asistăm practic la o consolidare a poziției României de hub de servicii IT pentru Europa.

De asemenea, pentru o mai bună distribuție a riscurilor, mulți clienți readuc în Europa, inclusiv în România, o parte din afacerile lor din India și Brazilia. Astfel, deși există încă multe elemente marcate de incertitudine legat de evoluția economică în anii următori, înregistrăm un volum constant al cererii și al proiectelor în toate cele trei divizii ale noastre și privim cu încredere către viitor.

Îngrijorări

Luând în considerare volumul cererii de servicii IT și proiectele curente, ne confruntăm cu o nevoie tot mai mare de specialiști IT. Decalajul dintre nevoia reală de oameni și posibilitățile limitate ale pieței locale de a le acoperi este un punct nevralgic al industriei noastre.

Ca parte a unei companii multinaționale suntem însă obișnuiți să lucrăm în echipe distribuite global, adoptând modelul de lucru One Team. La nivel de resurse umane, One Team înseamnă că avem acces la un număr de peste 12 000 ingineri software la nivel de grup, cu o mare varietate de competențe, care se pot alătura echipelor distribuite pentru a furniza servicii clienților noștri.

Planuri de business

Privim cu încredere, speranță și entuziasm către 2021, performanțele înregistrate până în acest moment indicând că vom atinge parametrii de creștere previzionați de 150 de noi ingineri.

În 2022 vom continua planul de dezvoltare, cu o atenție sporită la factorii macro-economici care pot avea un impact asupra economiei României și prin urmare și a industriei IT (o eventuală creștere a inflației, a taxelor). Suntem în continuare prudenți și pregătiți să facem față provocărilor pieței și consecințelor anului pandemic.

Vacanță în țară sau în străinătate

După aproape 2 ani de zile cu provocări unice, cu toții ne dorim să ne bucurăm de câteva clipe de relaxare alături de cei dragi. Anul acesta eu și familia am optat pentru un tur al României, căutând o conexiune mai profundă cu natura, tradițiile și sufletul românesc. Voi vizita zonele de munte și locuri de poveste din întreaga țară.