FacebookTwitterLinkedIn

Mamele și super-super-super puterile lor! În prag de luna femeii, ne-am continuat tradiția de a celebra feminitatea prin scris, emoție și sinceritate, invitând mamele din comunitatea Forbes Kids să-și ia câteva clipe de răgaz și să povestească, în 2-3 paragrafe, despre super-puterile lor.

Am primit sute de răspunsuri la întrebarea „Ce super-putere ți-ai descoperit de când ești mamă?”. Ne-au plăcut toate și ne-am regăsit în majoritatea, însă cinci ne-au atras atenția în mod deosebit, motiv pentru care vor fi premiate de către partenerii proiectului. Iată care sunt acestea:

Simplul fapt că sunt mamă mi se pare deja o superputere. Am purtat viața pruncului în pântec, l-am adus pe lume și, imediat după, am devenit responsabilă pentru încă o viață. Fără pauză, fără întreruperi și fără amânări. Extra, cred că am căpătat superputerea de a fi calmă și de a anticipa diverse situații.”

Iulia Mațuchis

„Super-puterea mea este

Că eu ca mamă, transform totul în poveste,

Îi cânt, îi explic și îi vorbesc, fără să țip,

Cu drag și multă răbdare,

Ca o corabie, ce traversează marea.

Fiecare mamă, are super-puteri,

Dar nu de azi sau ieri,

Ci așa am fost înzestrate,

Să iubim, să dăruim, prin vorbe și prin fapte!

Așa sunt mamele cu super-puteri,

Femei adevărate, din zori și până-n noapte.”

Alicia D Ionescu Maria

Super-puterea mea este copilul meu! Super-puterea mea este dragostea pe care i-o port, este fericirea nemărginită pe care o simt atunci când îl văd, îl aud sau îl simt. Super-puterea mea vine din bucuria pe care mi-o aduce, vine din prezența sa în viața mea.

Cineva a spus odată că atunci când se naște un copil, se naște și o mamă. Nimic mai adevărat nu există. Îți mulțumesc, dragul meu, că mi-ai dăruit curcubeul în mii de culori, iar anilor petrecuți alături de tine – că mi-au permis atâtea să trăiesc, să experimentez, să simt.

Da, sunt mamă și am o mare super-putere. Aceea este Darius, copilul meu!

Ina Sitrea

„De când sunt mamă, cea mai importantă super-putere este aceea “de a mai putea puțin”, chiar dacă uneori simt că nu mai pot!”

Raluca Vladia

„Nu am fost niciodată răbdătoare,însă de când sau născut gemenele mele, mam transformat! Sunt mult mai calmă și am rabdare! Viața mi sa schimbat, dar consider că superputerea mea sunt ele! Ele mă fac să simt un infinit de sentimente de bucurie, de iubire, de împlinire sufletească! Ele îmi dau putere să rezist nopților nedormite, zilelor în care abia reușesc să mănânc, durerilor prin care am fost nevoită să trec după operație, după mastită, bolii pe care am făcuto în urma stresului emoțional acumulat… Ele sunt totul meu!”

Maria Avram

Toate cele cinci autoare vor primi câte un cadou-mărțișor din partea Groupama, PharmaBrands, Mommy Hai și Sano România, iar Ina Sitrea – în plus – un consult integrativ la Clinica Eliade din partea Boiron.

FELICITĂRI și MULȚUMIM pentru inspirație!

________

Proiect susținut de: GROUPAMA, MOLLER’S, BOIRON, MOMMY HAI, SANO ROMÂNIA.