FacebookTwitterLinkedIn

Nisrin Stoica, co-fondator Horeca School: „Cred că o femeie își determină adevăratele valori tocmai atunci când devine mamă“

În business, nișa de food nu este despre ingrediente și arome, ci despre multă muncă, creativitate și colaborare. Nisrin Stoica știe cel mai bine acest lucru, de aceea, alături de mama ei, a reușit să facă din Horeca School una dintre cele mai cunoscute școli care formează specialiști în domeniul culinar.

„Am fost întotdeauna un om al oamenilor, mi-a plăcut mereu să ajut, îmi dădea cea mai mare satisfacție să știu că am putut oferi din timpul meu celor care ar putea beneficia de el. Venirea pe lume a fetelor nu a făcut decât să hrănească această dorință, îmi puteam oferi timpul familiei mele! Cred că o femeie își determină adevăratele valori tocmai atunci când devine mamă. Maternitatea este cea care îți naște sentimente și îți amplifică simțurile, dar îți setează și limite, valori, dorințe de autodepășire pentru tine și pentru familia ta. După ce am devenit mamă am descoperit că este un sentiment revigorant să pot privi lumea prin ochii fiicelor mele, că dragostea este inepuizabilă și poate fi la fel de mare pentru copii, pentru soț, pentru părinți, că nu există mama perfectă, ci mame care fac orice și tot ce pot pentru copiii lor cu resursele pe care le au disponibile! Consider că prezența copiilor în viața noastră, a mea și a soțului meu, ne impulsionează să vrem maximum de la noi și să fim un exemplu, atât de părinți, cât și de antreprenori pentru fetele noastre.

Un antreprenor are tot timpul de învățat câte ceva, atât din experiențele pozitive, cât și cele negative, de a fi la curent cu schimbări, cu noutăți și de a face diferența între idei și oportunități. Horeca School este cel mai frumos dar pe care mama mea, Cristina Van der Schaaf, l-a creat pentru educația profesională în domeniul culinar în dorința de a lăsa în urma ei ceva solid, indestructibil și în același timp visul ei pe care noi să-l ducem mai departe.
Eu m-am alăturat proiectului la doi ani de existență a lui, într-un moment când se simțea nevoia unei schimbări și am adus un suflu și idei noi pe care le-am materializat împreună cu o muncă susținută și cu satisfacții profesionale enorme. Nimic nu poate fi mai frumoas decât să vezi atâția oameni cărora le-ai dat șansa de a se redescoperi, care au ajuns să-și urmeze visul sau să exceleze într-un domeniu profesional atât de frumos cum este cel culinar. După pademie, ne-am reorientat! O idee la care deja lucrăm este crearea unei platforme de masterclassuri online, va fi ceva diferit de tot ce există pe piața de cursuri online la ora actuală în România și va fi lansat în perioada următoare, dar și la niște programe de summer culinary/nutritional camp foarte interesante pentru copii și familiile acestora.