FacebookTwitterLinkedIn

De ce Maldive? 

Am căutat o destinație cu nisip perfect pentru copii, cu locuri frumoase pentru fotografii de familie, cu intrare lină în apă, în care să îi putem supraveghea ușor și în același timp o destinație relaxantă, fără agitația marilor resorturi de familie. Ne doream intimitate, timp petrecut în familie, relaxare și liniște, o destinație spre care zborurile să nu fie extrem de lungi, dar să fie totuși ceva exotic. Și am găsit din plin.

Cum a fost zborul până în Maldive? 

La capitolul zbor, Maldive este una dintre cele mai ușoare destinații pentru cei care călătoresc împreună cu copiii către o locație exotică. Am ales să avem o escală în Doha, iar călătoria până în Maldive a fost împărțită în două zboruri de aproximativ 5 ore fiecare, cu o escală de 4 ore în aeroportul din Qatar. Zborul a fost suficient de lung pentru un raport echilibrat de joacă și somn la copii, dar și suficient de scurt pentru a nu ne obosi pe noi, părinții.

Cum alegi resortul potrivit pentru familia ta?

Toate fotografiile resorturilor din Maldive sunt desprinse din povești și seamănă cu cărți poștale. Înainte de a alege un anumit resort pentru vacanța voastră în Maldive, dincolo de imaginile paradisiace vă sfătuim să țineți cont de câteva aspecte:

  • Resortul să fie situat pe o insulă privată. Există și resorturi situate pe insule în care trăiesc și localnici, însă acestea se supun regulilor unui stat 100% islamic și nu v-aș încuraja să optați pentru această variantă. De exemplu, pe o insulă locuită, plajele sunt publice și oricine are acces la ele, plus că veți vedea multe femei care intră în ocean îmbrăcate (de religie musulmană), plus că alcoolul este interzis.
  • Să evitați bungalow-urile pe apă dacă nu vreți să vă închideți în cameră tot sejurul. Știu că în poze totul pare perfect, bungalow-urile pe apă sunt perfecte pentru luna de miere, dar atunci când călătorești cu copii pot deveni un adevărat stres pentru părinți și pot fi periculoase pentru copii. Mai mult, de la zgomotul apei e posibil să nu vă puteți odihni. Căsuțele de pe plajă, în schimb, la fel de romantice și relaxante, sunt opțiunea perfectă pentru familii, mai ales dacă au și o mică piscină acoperită de vegetație, pe care o puteți folosi pentru perioada din zi când soarele este foarte puternic la ocean. Aveți acces și la plajă și nisip, plus nuci de cocos, sursă nelimitată de distracție pentru cei mici.
  • Drumul din capitala Male până la resort. Pentru noi nu a fost un punct determinant deoarece avem și un alt băiat de 4 ani – Alex – și am vrut să îi facem și lui bucuria de a zbura cu avioane mici. De aceea am optat pentru două resorturi despre care primisem referințe excelente: Dusit Thani Maldives și Ayada, ambele de 5 stele. Am zburat cu avioane de linie din Male către insule apropiate de aceste resorturi, însă recomandarea mea este să alegeți hoteluri situate pe insule private mai apropiate de insula Male, astfel încât să nu mai fie nevoie de alt zbor, ci doar de un drum scurt cu barca.

De exemplu, Dusit Thani este unul dintre resorturile relativ ușor de accesat din Male. Este situat pe insula privată Mudhdhoo, în atolul Baa. Se ajunge aici după ce zbori 20 de minute cu un avion de mici dimensiuni din Male, iar apoi mergi 10 minute cu o barcă. Sau direct 30 minute cu un hidroavion din Male. Resortul se află pe o insulă de doar 16 hectare și are 94 de vile (Beach Villas, Water Villas și Ocean Villas). Pe insulă au amenajat o micro-hidrocentrală pentru a filtra apa  și au angajat un biolog care să aibă grijă de plante și animale. Există 3 restaurante pe care le poți testa, iar mâncarea este delicioasă și variată, cu multe opțiuni pentru copii. Deși nu aveau în meniu, Vlăduț primea în fiecare zi piureuri în cele mai delicioase combinații de legume.

Insula este mică și oferă biciclete tuturor oaspeților, astfel încât aceștia să parcurgă mai ușor drumul spre restaurante, spre piscina principală sau spre locul de joacă pentru copii.

Ce activități poți face cu copiii în Maldive?

Dincolo de plajă și apă, de care este obligatoriu să profitați cât mai mult, majoritatea resorturilor organizează sesiuni de hrănire a peștilor și a pisicilor de mare, cursuri de gătit pentru copii, pictură pe frunze și nuci de cocos și multe astfel de activități. Mai mult, este ocazia perfectă să învețe lucruri inedite despre natură. Reciful de corali era la câțiva metri de căsuța noastră și seara, când apa se retrăgea, puteam admira direct coralii din ocean.

Bineînțeles că Maldive rămâne o destinație perfectă pentru cuplurile în luna de miere, dar nu o excludeți din lista destinațiilor pentru vacanța de familie, însă țineți cont de sfaturile unui om care a călătorit mult cu copiii prin toată lumea.

Răzvan Pascu, ghidul Forbes Kids prin țări exotice

Răzvan Pascu are 34 de ani, a lucrat în 2 multinaționale și acum este antreprenor, cu companii în mai multe domenii de activitate. Principalele activități ale sale sunt consultanță în marketing turistic, organizarea de evenimente corporate și activități de Marketing & PR. Răzvan Pascu a fost parte din generația Forbes 30 sub 30, este pasionat de călătorii și are o comunitate pe Facebook și Instagram de peste 250.000 de followeri. Răzvan semnează în Forbes Kids rubrica de călătorii alături de copii și ne va „plimba“ în fiecare număr al revistei prin destinații exotice.