FacebookTwitterLinkedIn

Marius Budăi, ministrul Muncii, a declarat că impactul Ordonanţei de majorare a salariilor în sectorul bugetar este de puţin peste 2 miliarde de lei până la sfârşitul acestui an.

Marius Budăi a declarat la Digi24: „Impactul este de puţin peste 2 miliarde de lei, dar impactul la leuţ îl putem afla după prima lună de plată pentru că mai sunt posturi vacante neocupate”, conform Agerpres.

În ceea ce priveşte diferenţa între salariile medii din sectorul de stat şi cel privat, Marius Budăi a arătat, din nou, că în România încă se practică acea situaţie în care plata angajaţilor pe hârtie este 2 lei, iar în mână 5 lei.

Marius Budăi: „În România încă se practică, din păcate, şi lucrătorii se complac în această situaţie, plata cu 2 lei pe hârtie şi 5 lei în mână. Dacă vom avea un cost real trecut pe hârtie alta va fi diferenţa.”

Salariile din sectorul bugetar sunt cu aproape 30% mai mari decât cele din privat, conform datelor furnizate recent de Consiliul Fiscal.

Pe de altă parte, ministrul a negat orice intenţie de naţionalizare a Pilonului II de pensii precizând că acesta a fost un subiect fals.