Cautare
, Contributor

The Power of One |
|

Her Majesty. Viața și activitatea reginei Elisabeta a II-a, prezentate într-o carte de fotografie. Galerie foto

Volumul Her Majesty, publicat de editura Taschen, este martorul tăcut al vieții și activității uneia dintre cele mai importante personalități contemporane: regina Elisabeta a II-a Marii Britanii.  
 aboneaza-te
fp272_273a_her_majesty_queen_elizabeth_fp_44878_2008131859_id_1316085

Regina Elisabeta a II-a și guvernele sale au condus Marea Britanie printr-o perioadă de prefaceri profunde, cum ar fi intrarea în Uniunea Europeană și Brexitul, războiul cu Argentina pentru Insulele Falkland sau decolonizarea Africii. Regatul Marii Britanii s-a restrâns treptat în timpul domniei sale, tot mai multe teritorii devenind independente.
Născută în 1926, Elisabeta s-a căsătorit în 1947 cu prințul Filip și a fost încoronată în 1953. Cuplul regal are patru copii, Charles, prinț de Wales (în vârstă de 71 de ani), prințesa Anne (70), prințul Andrew (60 de ani), duce de York și prințul Andrew (56 de ani), conte de Wessex. Elisabeta a II-a este monarhul cel mai în vârstă și cu cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii; este, de asemenea, cel mai în vârstă cap încoronat din lume și are cea mai îndelungată carieră ca femeie-șef de stat.
În anii 80, popularitatea monarhiei în Marea Britanie a intrat pe o pantă descendentă după ce problemele din viața personală ale diverșilor membri ai Casei regale au fost făcute publice. Sub presiunea opiniei publice, Casa regală a început să plătească impozit, iar Palatul Buckingham a fost deschis publicului. Momentul de maximă criză pentru monarhia britanică a fost decesul Dianei, prințesă de Wales, în 1997. Popularitatea reginei și a Casei regale și-a revenit după ce Elisabeta a II-a a acceptat să transmită un mesaj televizat la cinci zile după moartea Dianei.
În 2012, anul Jubileului de Diamant, un sondaj de opinie a arătat că susținerea britanicilor pentru regina lor ajunsese la 90%. În 2017, Elisabeta a II-a a sărbătorit Jubileul de Safir, care aniversează cei 65 de ani petrecuți la cârma Regatului Marii Britanii. În același an, regina a mai înregistrat o premieră, fiind primul monarh care sărbătorește nunta de platină – 70 de ani de căsnicie. 2017 a fost însă și anul în care Filip s-a retras în mod oficial din activitățile în care era implicat ca prinț-consort.
La 94 de ani, regina Elisabeta a II-a nu intenționează să se retragă sau să abdice în favoarea prințului Charles, deși acesta a început să preia din atribuțiile mamei sale.

Her Majesty, volumul de fotografie publicat de editura Taschen urmărește viața publică și privată a reginei începând cu anul nașterii sale, 1926. Imagini unice din copilăria reginei, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, de la nunta sa și de la încoronare, dar și fotografii în care apare împreună cu formația The Beatles, Marilyn Monroe sau JFK, aruncă o lumină inedită și pe alocuri nostalgică asupra vieții și activității uneia dintre cele mai importante și influente personalități ale istoriei contemporane.

Foto Taschen

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii