FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit unei analize realizate de Reuters, mai mult de 10 aplicații indiene de creditare au încălcat regulile Google cu privire la timpul de rambursare a împrumuturilor care vizează protejarea debitorilor vulnerabili.

Patru aplicații au fost scoase din Play Store, întrucât au interdicția de a oferi împrumuturi personale care necesită rambursare integrală în 60 de zile sau mai puțin.

Cel puțin alte șase aplicații rămân disponibile în Google Play, aplicații care oferă o durată de rambursare a împrumuturilor de până la șapte zile. Unele dintre aceste aplicații aplică taxe de procesare ridicate, de până la 2.000 de rupii (27 dolari) pentru împrumuturile de mai puțin de 10.000 de rupii, cu un mandat de 30 de zile sau mai puțin. Împreună cu alte taxe, inclusiv costurile de înregistrare unice, debitorii pot plăti rate ale dobânzii de până la 60% pe săptămână, mai arată sursa citată.

Prin comparație, băncile indiene oferă de obicei împrumuturi personale cu dobânzi anuale de 10-20% și, de obicei, nu trebuie să fie rambursate integral cel puțin un an.

Google, care domină piața de aplicații din India, a declarat că politicile sale au fost „actualizate continuu ca răspuns la amenințări noi și emergente și la jucători rău intenționați”.

„Luăm măsuri cu privire la aplicațiile care ne sunt semnalate de utilizatori și organismele de reglementare”, a adăugat compania.