FacebookTwitterLinkedIn

Probabil e impropriu să spui despre Mahali Mzuri că este un hotel: e mai degrabă un camping de lux, alcătuit din 12 corturi a căror amenajare combină specificul local cu toate cele trebuincioase confortului modern, la care se adaugă accente mai mult sau mai puțin discrete de exclusivitate.

Exoticul Mahali Mzuri este deținut de Virgin Limited Edition, entitate controlată de miliardarul britanic Richard Branson. Virgin Limited gestionează „colecția de șapte hoteluri de lux și de proprietăți unicat” a lui Sir Richard, fiind una din cele 12 companii ale diviziei Travel and Leisure a conglomeratului Virgin.

Mahali Mzuri a ocupat prima poziție în topul celor mai bune hoteluri din lume realizat de site-ul Travel + Leisure, deținut de gigantul media Meredith, în portofoliul căruia se află numeroase reviste de lifestyle precum People, In Style, Food and Wine, Shape sau Parents.

Topul World Best Hotels este realizat pe baza voturilor turiștilor, criteriile de care se ține cont fiind facilitățile, locația, serviciile, mâncarea și raportul calitate/preț.

Mahali Mzuri este amplasat în inima savanei, în rezervația Olare Motorogi din comunitatea Maasai Mara din Kenya. Priveliștile sunt inegalabile: girafele, zebrele, gheparzii și elefanții pot fi admirați de pe terasa cortului sau în cadrul celor două safariuri organizate zilnic.

Chiar dacă aceste topuri pot fi subiective, considerați Mahali Mzuri punctul de plecare al unei vacanțe în Africa: o desfătare pentru ochi, o bucurie pentru spirit, un spațiu de reverență în fața generozității naturii. Un loc de care nu ai mai vrea să te desparți, care rămâne mereu prezent în colțul cu comori al sufletului.

Cum bine spunea scriitoarea Isak Dinesen: „I dream of Africa…”