Cautare
, Contributor

Explorator. De vocație, om. De profesie, povestitor. www.georgianaciofoaia.ro

ForbesLife |
|

Made in Taipei

Câți dintre noi mai scriu astăzi caligrafic, cu stiloul pe hârtie, epistole lungi? Și oare câți dintre noi ne-am îndepărta voluntar de tastaturi în favoarea colilor albe și a stilourilor cu cerneală? Yi și Yanko sunt doi tineri din Taiwan care creează instrumente de scris ce dezvoltă obiceiuri. Fondatorii ystudio cred că fiecare obiect ascunde un înțeles mai profund decât obiectul în sine și consideră că simplitatea este cea mai importantă valoare în design.
Classic-Portable Fountain Pen 03

Cine este Yi și cine este Yanko? Ce vă apropie și ce vă diferențiază?

Yi și Yanko sunt cofondatorii ystudio și au mai lucrat înainte în Taipei, în cadrul aceleași companii. Yi a studiat matematica la Universitate, apoi a continuat cu studiile avansate în domeniul designului industrial, în vreme ce Yanko are background în design industrial. Fondul diferit ne permite să vedem lucrurile  din unghiuri diferite, ceea ce conduce către un echilibru între „rațiune și simțire“ în timp ce proiectăm produsele.

Ce pasiuni aveți?

Ne place foarte mult amândurora fotografia și colecționarea antichităților.

Care este povestea lansării conceptului și a produselor ystudio?

ystudio a fost fondat cu exactitate, pe 22 ianuarie 2012. Scopul nostru a fost și este să reamintim oamenilor acele lucruri frumoase care au fost uitate în timp. Încă de la început, ystudio a atras atenția cu o lampă creată dintr-o veche lampă de cameră foto (primul nostru produs). În 2013, am lansat sub umbrela ystudio o colecție de papetărie pe care am denumit-o „The Weight of Words“ și care a început să împărtășească cultura scrisului printre paseiști.

De-a lungul vremii, scrisul a evoluat de la modalitatea de a transmite cuvinte către un mijloc al mass-media pentru a exprima emoții. Dar a scrie cuiva pe care îl prețuiești sau a-ți nota lucrurile importante devine o metodă specială de a „înregistra“ sentimentele noastre în anumite momente ale vieții, într-o manieră unică și irepetabilă. Din ce în ce mai mulți oameni simt la fel în legătură cu acest lucru și se apleacă asupra valorilor care coagulează și ystudio.

Oricine privește sau folosește obiectele pe care le creați voi observă designul minimalist, industrial și inconfundabil. Ce vă inspiră?

Conceptele noastre de design vin toate, fără excepție, din viața noastră. În loc să le considerăm produse în sine, obiectele își derivă conceptul din experiența noastră de viață. La ystudio ne dorim ca oamenii să învețe să-și găsească propriul stil de viață și să cunoască bunătatea vieții.

Instrumentele de scris semnate ystudio par a provoca percepția cu ajutorul materialelor pe care le folosiți. Cum îmbinați filosofia designului vostru cu cea a materialelor alese?

Conceptul nostru, acela de „greutate a cuvintelor“ – „The Weight of Words“. Utilizând materiale grele precum alama, bronzul sau cuprul, le permitem oamenilor să simtă greutatea reală a cuvintelor. Mai mult, ideea noastră este să construim în același timp și legătura dintre obiecte și oameni: de exemplu, alama își va schimba culoarea și va arăta diferit pe măsură ce trece timpul, imprimând astfel individualitatea fiecărui utilizator. Prin efectul diferit al luciului sau schimbarea culorii prin oxidare, produsele încep să aibă o legătură unică cu proprietarii lor. Iar noi credem că exact acest aspect este minunat!

Care este piesa ystudio preferată de până acum a fiecăruia și de ce?

Lui Yi îi place Classic Rollerball Pen. Designul este simplu, dar plin de detalii. Lui Yanko îi place Portable Fountain Pen, pentru că îl poți lua peste tot cu tine și acest lucru este foarte important în stilul de viață modern.

Ce vă motivează să creați astfel de obiecte frumoase?

Sperăm să le reamintim oamenilor acele lucruri frumoase care au fost uitate în timp, iar produsele noastre sunt doar o parte din munca pe care am făcut-o până acum. Sperăm și că toată lumea își iubește lucrurile și continuă să le folosească. Acestea sunt motivele noastre.

CITEȘTE ȘI COOL HUNTING: Black Gold Fever by Montegrappa

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii