FacebookTwitterLinkedIn

Unul dintre cei mai cunoscuți jucători din industria alimentară locală – Macromex anunță lansarea platformei Bocado.ro, o soluție destinată comerțului B2B, în special în ceea ce privește segmentul de aprovizionare HoReCa.

Ținta pentru 2022 este ca Bocado.ro să atragă peste 2.000 de clienți și 40% din comenzile totale, generând astfel venituri de 10 milioane de euro, susțin reprezentanții Macromex.

De asemenea, investiția în acest proiect se ridică în prezent la 500.000 de euro.

 „Ne-au trebuit mai mult de 2 ani  să ajungem la forma actuală a platformei bocado.ro astfel încât să fie una dintre puținele soluții de aprovizonare online adaptate la specificul comerțului B2B și, mai ales, la particularitățile HoReCa, oferind o experiență personalizată clientului și eficientizând întregul proces de aprovizionare”, a precizat Albert Davidoglu, CEO Macromex.

Platforma a fost lansată în luna octombrie 2021 și, în primele trei luni de la lansare un număr de peste 2.000 dintre clienții Macromex și-au făcut cont în noua platformă, 30% dintre aceștia mutând întregul proces de achiziție în mediul online.

Practic, platforma jocacă rolul agentului digital care se află la dispoziția clientului 24/7, oferind informații actualizate despre produsele oferite.

„Pentru clienții cu echipe mari, Bocado.ro este un instrument de gestionare ușoară a activității de aprovizionare și control asupra tuturor comenzilor plasate pentru fiecare punct de lucru. În perioada imediat următoare ne dorim să personalizăm în detaliu experiența clienților noștri, venind cu oferte dedicate tipului de business, fie că sunt pizzerii, restaurante, bistro-uri, patiserii etc”, a mai punctat Albert Davidoglu.

Până în prezent, cele mai multe comenzi au fost plasate pentru categoriile semipreparate, carne, legume și fructe, produse de brutărie și patiserie, urmate de produse lactate și vegetale. Media comenzii este 1.000 de lei, iar gradul de recurență al comenzilor s-a menținut odată cu trecerea acestora în online, variind în funcție de specificul fiecărui business.

Cei mai mulți utilizatori sunt din București, urmați de clienții din Cluj-Napoca, Brașov, Constanța și Iași.

Pentru 2022, Macromex își propune să continue investițiile în dezvoltarea platformei Bocado.ro, integrând oferte personalizate, produse exclusive, precum și soluții dedicate clienților cu un anumit specific – pizzerii, patiserii, bistrouri etc.

Estimările reprezentanților companiei arată că aceste linii de dezvoltare vor atrage peste 2.000 de clienți activi, cu comenzi constante, și 40% dintre comenzile totale plasate de HoReCa, generând afaceri de 10 milioane de euro.