FacebookTwitterLinkedIn

Autoritățile germane au aprobat ieri sprijin de 9 miliarde de euro pentru a salva Lufthansa, cu asigurarea ca vor avea dreptul de veto în cazul unei licitații ostile pentru comania aeriană, conform Reuters.

Cea mai mare salvare corporatistă a Germaniei de la începerea crizei coronavirus va fi sprijinită de guvern cu un pachet de 20% din acțiuni, care ar putea crește la 25% plus o cotă în cazul unei încercări de preluare, pentru a putea proteja mai multe locuri de muncă.

De câteva săptămâni, Lufthansa și guvernul de la Berlin sunt în discuții deoarece compania aeriană are nevoie de sprijin pentru a putea supraviețui crizei coronavirus care afectează în mod dramatic sectorul de turism. Lufthansa negociază cât monopol va avea Berlinul asupra sa în schimbul unui suport financiar.

De asemenea, Berlinul mai deține pachete din  Deutsche Telekom și Deutsche Post, precum si 15% din acțiunile Commerzbank, pe care le-a preluat în timpul crizei financiare globale. Alte companii aeriene precum Air France-KLM, American Airlines, Delta Air Lines și United Airlines au solicitat, de asemenea, ajutor financiar din cauza crizei coronavirus.