FacebookTwitterLinkedIn

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că lucrările de construcţie a podului suspendat peste Dunăre de la Brăila nu sunt finalizate, iar cele de la drumurile de legătură sunt la un stadiu fizic de aproximativ 40% deşi angajamentul antreprenorului a fost să dea în trafic podul împreună cu aproximativ 11 km din drumurile de legătură la sfârşitul acestui an.

CNAIR: „Constructorul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila şi-a luat angajamentul public de mai multe ori că până la finalul acestui an se va putea circula pe pod între judeţele Brăila şi Tulcea.

Din păcate, ritmul de lucru şi mobilizarea lasă încă de dorit, ceea ce face ca terminarea lucrărilor la acest obiectiv să fie în întârziere, deşi termenul contractual de finalizare era sfârşitul anului 2021.

Precizăm că în acest moment nu sunt finalizate nici lucrările de construcţie a podului propriu-zis, iar cele de la drumurile de legătură sunt la un stadiu fizic de aproximativ 40%.

Menţionăm că angajamentul antreprenorului a fost să dea în trafic podul suspendat (inclusiv testarea şi echiparea) împreună cu aproximativ 11 km din drumurile de legătură la sfârşitul anului 2022″, conform Agerpres.

Chiar cu prelungirea de timp de 193 de zile acordată pentru finalizarea lucrărilor prin decizia instanţei de apel, constructorul Webuild este în continuare în întârziere pe întregul proiect. În plus, această extensie, obţinută ca urmare a acţiunii în instanţă a Webuild SPA, se referă doar la o secţiune a obiectivului (partea de pod) şi nu la întregul contract, precizează CNAIR.

Valoarea contractului pentru construcţia podului peste Dunăre de la Brăila se ridică la 2,375 miliarde lei cu TVA.

Lungimea podului este de 1.974 metri, din care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea.

Contractul pentru construcţia podului suspendat peste Dunăre de la Brăila a fost semnat în ianuarie 2018 iar termen contractual de finalizare era 2021.