Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Reinventarea României |
|

Lucian Cernat, Economist-șef DG Trade European Commission: “Dacă previziunile se adeveresc va fi un șoc economic incredibil”

Estimările instituțiilor de profil privind piața de export și a mediului de afaceri în general, nu sunt tocmai pozitive pentru perioada imediat următoare.
 aboneaza-te
Lucian Cernat

Cele mai recente previziuni ale Fondului Internațional Monetar (FMI) pentru Uniunea Europeană prevăd o scădere economică a PIB-ului de peste 10 procente, „aceste cifre le mai întâlnești numai într-o zonă de conflict militar.

Pentru anul 2020, dacă previziunile se adeveresc va fi un șoc economic incredibil. Totodată, ne așteptăm la o scădere a exporturilor dar și a importurilor din Europa către restul lumii undeva la minus 15%, iar acest procent din comerțul european înseamnă foarte multe miliarde, aceasta înseamnă că foarte multe joburi vor fi compromise”, a mărturisit Lucian Cernat, economist-șef DG Trade European Commission.

Potrivit acestuia,  în Uniunea Europeană, 1 din 7 joburi este susținut din comerțul cu restul lumii, iar în România, productivitatea economiei este de așa natură încât numărul de joburi susținut de exporturi este dublu decât cel al ratei europene.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii