FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit acestuia, un sistem de irigații modern reprezintă baza principală pentru ca producțiile fermierilor să fie valorificate la un nivel maxim. „Aș privi acest subiect (n.r. – sistemului de irigații) din prisma unei strategii. Desigur, putem reabilita sistemul național de irigații, însă dacă privim la schimbările climatice prin care tot trecem în ultima perioadă, ne putem imagina cum va arăta agricultura peste 10 – 20 de ani, iar atunci, noi, fermierii trebuie să luăm în considerare o altă  soluție: să construim sisteme de irigații acolo unde acestea nu există”.

Arhitect la bază, Liviu Zăgan recunoaște însă că, indiferent de situațiile dificile pe care le traversează mediul de afaceri, un business agricol își păstrează linia dreaptă în procesul de evoluție, mai ales dacă antreprenorul este flexibil în ceea ce privește structura afacerii.

„Holde Agri Invest este un fermier până la urmă, dar, totodată este și o cooperativă de investitori, așa-mi place mie să-i spun. Am gândit acest business ca pe o structură care să apeleze și la o finanțare de pe piața de capital. Este o oportunitate, zic eu mai ales în acest moment, când agricultura la noi mai are un drum lung de parcurs și mai sunt foarte multe lucruri de făcut și, cum fără bani nu poți să-ți dezvolți afacerea, trebui să găsești soluții ca să poți atrage capital și în afară de clasicului credit bancar sau leasing-ului, așadar de ce nu ai apela și la capitalurile investitorilor mai mari sau mai mici care vor să-și pună banii la lucru”, a explicat Liviu Zăgan, care a punctat că așa a apărut ideea de a-și lista compania la bursă.

Astfel, începând de azi, acțiunile companiei Holde Agri Invest vor intra la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori. Pentru anul acesta, Holde Agri Invest și-a propus ca la nivel de grup să atingă o suprafață irigată de câteva mii de hectare și să înființeze un al treilea punct de lucru.