FacebookTwitterLinkedIn

Dispărut pentru o scurtă perioadă de timp din peisajul politic constănţean, fostul prefect de Constanţa, Liviu Tit Brăiloiu, a avut, însă, răgazul necesar pentru a-şi pune la punct afacerile de la malul mării, dar şi de peste hotare. El a schimbat, totodată, şi tabăra politică, iar anul acesta a ajuns în curtea conservatorilor constănţeni, urmând a face parte „din resursa umană a PC pentru alegerile parlamentare din toamna anului viitor“, potrivit presei locale.

Omul de afaceri administrează astăzi afaceri în turism, confecţii şi transporturi în Spania, unde ar fi proprietar al unui hotel cu 500 de locuri de cazare. În ceea ce priveşte afacerile din România, printre firmele la care Liviu Brăiloiu este acţionar se numără Complex Palas Pelican, Spain International, National Service Grup, Ospitalitatea Romtur SRL şi SC Mont Impex, unde deține 25% din participații. Brăiloiu are în portofoliul său complexul turistic Palas – Pelican din Mamaia, care include două hoteluri, unul de patru stele şi altul de trei stele, cu o capacitate de cazare de peste 500 de locuri.

Antreprenorul-politician mai este proprietar a cel puţin două apartamente în Constanţa, deţine o casă la Madrid, dar şi două terenuri intravilane, unul de 1.407 metri pătraţi în Mamaia, cu o valoare de impozitare de 3 milioane de euro, şi altul de 650 metri pătraţi, în Constanţa. Brăiloiu este pasionat de „motoare“, conduce o motocicletă de peste 25 de ani şi chiar a participat la competiţii de specialitate. Fostul prefect mai are în garaj un autoturism Toyota, dar şi unul marca Nissan. Deţine o colecţie de ceasuri – diferite mărci – evaluată de el la aproximativ 300.000 euro şi este colecţionar de arme de vânătoare şi obiecte de artă, de asemenea evaluate la circa 500.000 de euro. Bijuteriile şi pietrele preţioase pe care Brăiloiu le are ajung să depăşească 400.000 de euro, iar în conturi bancare, fostul prefect de Constanţa are un milion de euro.

Vezi care era averea lui Liviu Tit Brăiloiu în 2010