FacebookTwitterLinkedIn

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a recepționat 61.004 dosare neachitate de către asigurător, precum și un număr de 3,95 milioane de polițe de asigurare emise de Euroins Asigurare-Reasigurare, aflată în insolvență.

Din total, 2,78 milioane de polițe sunt RCA, a anunțat FGA.

FGA precizează că plata despăgubirilor se face în limita a 500.000 de lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare încheiat cu asigurătorul aflat în insolvență.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizaţia de funcţionare a companiei Euroins România în luna martie a acestui an.

Conform instituției, în 30 iunie 2022, Euroins România nu deţinea fonduri eligibile pentru acoperirea cerinţei de capital de solvabilitate (SCR), situaţie care s-a menţinut și în 30 septembrie 2022.

Pentru restabilirea SCR, Euroins avea nevoie de fonduri de 2,19 miliarde de lei, iar pentru acoperirea MCR, de 1,75 miliarde de lei.

Între februarie 2020 şi ianuarie 2023, ASF a aplicat Euroins amenzi totale de peste 16 milioane de lei, rezultate din 17 acţiuni de control.

Toate sancţiunile aplicate de ASF societăţii Euroins România au fost confirmate, pe fond sau definitiv, de instanţele de judecată cărora societatea li s-a adresat în contestarea măsurilor.