FacebookTwitterLinkedIn

Lista datornicilor ANAF 2019 a fost publicată la sfârșitul lunii aprilie. Agentia Nationala de Administrare Fiscala a afișat online lista datornicilor în T1 2019, potrivit legislației în vigoare. Firmele și persoanele fizice autorizate (PFA) ale căror datorii pornesc de la 100.000 de lei se regăsesc pe lista online a Fiscului.

Listă datornici ANAF 2019

Cei care vor să consulte lista neagră a Fiscului, o pot accesa online aici.  Lista a fost actualizată spre finalul lunii aprilie.

Organele fiscale au avut obligația de a publica până la sfârșitul luni aprilie listele debitorilor care înregistrează obligații fiscale restante, conform Ordinului Ministerului Finanțelor Publice nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii.

Firmele care nu și-au plătit datoriile fiscale către ANAF în primul trimestru al anului 2019 vor apărea pe lista restanțierilor, dar numai dacă datoriile lor sunt mai mari decât următoarele sume:

  • 500.000 de lei pentru firmele mari;
  • 250.000 de lei pentru firmele mijlocii;
  • 100.000 de lei pentru firmele mici.

Până pe data de 15 aprilie 2019, debitorii trebuiau să primească o notificare a restanțelor fiscale. Dacă există greșeli, contribuabilii au la dispoziție cinci zile de la data notificării pentru a clarifica situația, potrivit avocatnet.ro.