Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Social media |
|

LinkedIn: Discuții sincere despre inegalitate și rasism în SUA

Aaisha Joseph, un asistent executiv din New York a postat pe pagina sa de LinkedIn un mesaj îngrijorător, atrăgând atenția asupra faptului că nu există oameni de culoare la conducerea marilor companii de tehnologie.  
 aboneaza-te
linkedin

Aaisha Joseph, un asistent executiv din New York a postat pe pagina sa de LinkedIn un mesaj îngrijorător, atrăgând atenția asupra faptului că nu există oameni de culoare la conducerea marilor companii de tehnologie. Acest lucru se datorează, în opinia ei, rasismului și inegalității, o practică destul de comună în SUA. Mesajul ei arăta: “Asta este supremația albilor. Acesta este rasismul instituționalizat”, relatează Reuters.

O altă postare, cea a lui Ian Davis, directorul de culoare al unei firme de publicitate, și-a criticat foștii șefi de la o agenție de publicitate pentru că îi spuneau că are o „problemă de atitudine” după ce și-a exprimat opinia în legătură cu problema rasismului.

Observații ca acestea au stârnit multe controverse și sunt în prezent din ce în ce mai frecvente pe LinkedIn. Aceste postări au apărut ca reacție la felul în care companiile americane abordează rasismul și problema inegalității, probleme readuse în discuție după protestele care au avut loc la nivel national.

Liz Li, directorul de producție al LinkedIn, a declarat “Ne propunem ca aceste conversații de pe LinkedIn să reflecte grijile pe care comunitatea noastră le are în viața reală la locul de muncă și care includ subiecte ce afectează profund viețile membrilor noștri.”

Mai multe companii, dar și alte rețele sociale au susținut inițiativa LinkedIn cu declarații de solidaritate pentru comunitatea de culoare, în urma morții lui George Floyd.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii