FacebookTwitterLinkedIn

La doi ani de la lansarea pe piața locală, Liki24, un marketplace internațional pentru produse de sănătate și farmaceutice fondat în Ucraina, a livrat peste un milion de produse pentru sănătate, inclusiv medicamente eliberate pe bază de rețetă, către peste 150.000 de clienți. 

Platforma colaborează în prezent cu peste 100 de farmacii și lanțuri de farmacii din România și a obținut, anul trecut, afaceri de 224.725 de lei, potrivit Termene. Printre cele mai solicitate categorii de produse se numără cele pentru îngrijirea articulațiilor și a oaselor, medicamente pentru răceală și gripă, produse pentru copii și produse de îngrijire a pielii. În medie, clienții plasează comenzi cu valoare între 140 și 200 lei.

Cele mai active cinci orașe în ceea ce privește numărul de utilizatori și comenzi sunt București, Brașov, Timișoara, Constanța și Iași. Liki24 are o medie de peste 20.000 de vizitatori zilnici pe platformă și în aplicația mobilă, potrivit datelor furnizate de companie. Printre planurile pentru perioada următoare se numără reducerea timpilor de livrare și extinderea gamei de produse prin noi parteneriate.

Marketplace-ul internațional pentru produse de sănătate și farmaceutice a fost fondat în Ucraina în 2017. Compania a creat un ecosistem cu peste 1,7 milioane de clienți, 12.000 de farmacii și peste 30 de producători farmaceutici din România, Ucraina și Italia. Liki24 a cunoscut o creștere semnificativă începând cu anul 2020, când a încheiat o rundă de finanțare serie A în valoare de 5 milioane dolari, susținută de Horizon Capital, TA Ventures și Flyer One Ventures.