Cautare




, Staff

Imobiliare |
|

Lidl România s-a mutat într-un nou sediu, realizat din materiale de construcție sustenabile, care dispune de obloane din lemn și 7 stații de încărcare a mașinilor electrice

Lidl România s-a mutat într-un nou sediu central, amplasat în zona Aviației, în vecinătatea celui mai verde magazin din portofoliul Lidl, care dispune de o suprafață de peste 12.500 de metri pătrați.
Sediul central Lidl Romania

Sediul central Lidl România este format din două clădiri separate, însă interconectate. Prima dintre ele are patru etaje și cuprinde zone cu facilități pentru angajați, iar cea de-a doua are șase etaje și este compusă din două corpuri simetrice, cu spații de birouri.

Activitatea de lucru se desfășoară în birouri de tip open-space, ce pot acomoda până la 360 de spații individuale.

Dezvoltat sub conceptul „România Surprinzătoare”, fiecare nivel al clădirii este asociat unei zone ale țării, iar o parte dintre cele 25 de săli de întâlniri sunt denumite după locuri din România.

Noul sediu Lidl este prevăzut cu 233 de locuri de parcare, situate la nivel subteran și suprateran, 7 stații de încărcare a mașinilor electrice și 40 de locuri pentru biciclete. La acestea se adaugă un microbuzul express care va avea curse dimineața, la începutul zilei de lucru, și seara, la final de program, între sediu și stația de metrou Aurel Vlaicu.

Sustenabilitatea a fost un criteriu pe care l-am luat în calcul în toate demersurile companiei în cei aproape șapte ani de prezență Lidl pe piața locală. Nici noul nostru sediu central, pe care îl inaugurăm, astăzi, nu face excepție de la acest standard. Acesta este un proiect conceput pentru a fi cât mai eco-friendly, în linie cu standardele de referință în materie de eficiență, și dispune, în același timp, de facilități excelente pentru angajații noștri”, a declarat Frank Wagner, președintele Consiliului de Conducere al Lidl România.

 

Realizată în parteneriat cu Skanska, clădirea a fost proiectată pentru a îndeplini cerințele sistemului de evaluare britanic BREEAM, unul dintre cele mai înalte standard de sustenabilitate și eficiență existent în industrie.

Proiectul a utilizat materiale de construcție certificate, reciclate și reciclabile, 50% din termoizolații fiind realizați din materiale reciclate. Compania susține că la realizarea clădirea s-au folosit doar materiale de construcție sustenabile: lemn certificat FSC (sistem global de certificare a managementului forestier), beton certificat BES6001, precum și alte materiale certificate ISO 14001.

De asemenea, fațada inteligentă a clădirii încorporează un sistem automatizat de umbrire, care permite reglajul obloanelor de lemn, în funcție de intensitatea și poziția soarelui. În plus, sistemul este prevăzut cu geam tripan, destinat să minimizeze transferul termic.

Indiferent de sezon, încălzirea și răcirea întregii clădiri sunt asigurate printr-un sistem de 78 de sonde geotermale și pompe de căldură, completat de șase centrale de tratare a aerului. Totodată, sediul folosește un sistem de iluminare LED, cu senzori, ce eficientizează consumul de energie electrică.

Imobilul dispune de chicinete, de o cafenea, de o cantină, la parterul clădirii, și o terasă cu spațiu verde.

Compania susține că angajații primesc în fiecare dimineață cu fructe proaspete, care sunt disponibile pe durata întregii zile, în spațiile de relaxare.

Una dintre facilități destinate angajaților este sala de fitness de 230 de metri pătrați, deschisă de luni până duminică, între orele 6:30 – 23:00 și dotată cu aparate de ultimă generație. De asemenea, ei vor avea la dispoziție un instructor de fitness și, de patru ori pe săptămână, vor fi organizate cursuri de aerobic, oferite de companie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii