FacebookTwitterLinkedIn

Într-un mesaj adresat lui Xi Jinping, liderul nord-coreean Kim Jong Un a scris că relația celor două state este vitală în fața forțelor străine ostile, în timp ce Xi a promis că va aduce cooperarea „într-o nouă etapă”, a informat duminică agenția de știri KCNA din Coreea de Nord, citată de Reuters.

China a fost singurul aliat major al Coreei de Nord de când cele două state au semnat tratatul în 1961, iar sancțiunile internaționale impuse asupra programelor de arme nucleare și rachete balistice de la Phenian au făcut-o mai dependentă ca niciodată de Beijing pentru comerț.

“În ciuda situației internaționale complicate fără precedent din ultimii ani, încrederea și prietenia dintre RPDC și China se întăresc zi de zi”, a spus Kim în mesajul său, folosind inițialele pentru numele oficial al Coreei de Nord.

Tratatul apără socialismul și pacea în Asia „acum că forțele ostile devin mai active  în mișcările lor obstructive”, a adăugat Kim.

Xi spunea că intenționează să ofere o fericire mai mare celor două țări și cetățenilor acestora, prin consolidarea comunicării cu Kim și „prin consolidarea constantă a relațiilor de prietenie și cooperare dintre cele două țări, într-o nouă etapă”, a mai scris KCNA.