FacebookTwitterLinkedIn

Compania Națională de Investiții a lansat o licitație deschisă pentru reabilitarea sediului istoric al Academiei Române, precum și pentru construirea unui corp nou, o aulă în incinta imobilului din Calea Victoriei 125-127.

Lucrările vizează reabilitatea, consolidarea, modernizarea, extinderea sediului istoric, precum și construirea corpului nou. Valoarea estimată este de 124,6 milioane lei, fără TVA (25 milioane euro).

Criteriile de atribuire au la bază raportul calitate-preț, cu o pondere de 60%, urmat de experiența profesională a firmei ofertante (20%) și de demonstrarea unei metodologii adecvate de implementare a contractului, precum și de planificarea adecvată a resurselor umane și a activităților (20%), precizează anunțul. Fondurile necesare lucrării vin de la bugetul de stat.

În primii ani de la înființare, Academia a fost găzduită în câteva camere din Palatul Universității, inaugurat în anul 1869. Mai apoi, în 1890, guvernul îl autoriza pe ministrul Cultelor de la acea vreme, Theodor Rosetti, „să cumpere pentru Academia Română, de la Ștefan Bellu casele cu tot locul de aproape 10.000 mp, pentru suma de 300.000 lei aur”.