FacebookTwitterLinkedIn

Ministerul Transporturilor va scoate din nou la licitaţie contractul de proiectare pentru autostrada A 13 Braşov-Bacău. În septembrie, a fost reziliat contractul cu asocierea de firme Search Corporation – Primacons Group care, în doi ani, realizase doar 15 % din studiul de fezabilitate. 

Gabriel Bunduc, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: „Am reuşit să reziliem contractul cu firma Search, care nu îşi mai dorea realizarea acestui proiect şi cel mai probabil săptămâna viitoare vom scoate din nou la licitaţie diferenţa de documentaţie pentru realizarea acestui proiect.

Rugămintea mea către cei de la Compania de Drumuri a fost să folosească experienţa câştigată în aceşti ani pentru a scoate la licitaţie o documentaţie matură, cu un preţ corect.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a trimis echipa de geodezi pe teren şi acum au date mult mai exacte în ceea ce priveşte necesarul de foraje, principala problemă ridicată de Search în dorinţa lor de a rezilia acest contract şi suntem optimişti că A 13 va intra pe un făgaş bun şi ireversibil”, conform RRA.