FacebookTwitterLinkedIn

Liberty Global, furnizor de servicii de internet, telefonie și televiziune prin cablu înființat în Statele Unite de pionierul John Malone, a oferit 110 franci elvețieni pe acțiune pentru Sunrise, a doua cea mai mare companie de telecomunicații din Elveția, într-un acord surpriză în luna august, relatează Reuters.

La sfârșitul perioadei de ofertă, pe 8 octombrie, au fost oferite 37,1 milioane de acțiuni Sunrise – echivalentul a 81,98% din drepturile de vot și capitalul social, au anunțat companiile. Rezultatul depășește pragul minim de acceptare de două treimi din toate acțiunile Sunrise care sunt licitate.

O perioadă suplimentară de acceptare de zece zile de tranzacționare va începe din 15 octombrie.

O adunare extraordinară a acționarilor, care va fi convocată de Sunrise, va avea loc pe 9 noiembrie, în timp ce Liberty Global intenționează să înceapă procesul de scoatere din listă pentru Sunrise de la SIX Swiss Exchange.

Acordul, care este supus aprobării de reglementare, este un semn de consolidare în industria telecomunicațiilor, deoarece companiile încearcă să reducă costurile și să intensifice investițiile în tehnologie.

Din grupul Liberty Global face parte grupul olandez UPC Holding, care deține și UPC România.