FacebookTwitterLinkedIn

Liberty Galați a raportat, pentru trimestrul încheiat pe data de 30 iunie, o cifră de afaceri de 2,4 miliarde RON (492 milioane EUR) și EBITDA de 412 milioane RON (84 milioane EUR), în creștere cu 37% și respectiv 61% față de rezultatele din primul trimestru din 2021.

Combinatul este în prezent în curs de creștere a producției către nivelul de 3 milioane de tone anual, de la aproximativ 2 milioane în 2020. Compania a livrat către clienți 566.000 de tone în Trimestrul 2, cu 7% mai mult decât în primul trimestru.

 „Echipa de la Galați a livrat din nou rezultate, construite pornind de la un început de an foarte bun, pentru ca acum să obțină o altă serie de rezultate record. Am așteptări din partea echipei: să crească și mai mult producția și să contribuie la eforturile către atingerea obiectivelor GREENSTEEL și a adevăratei neutralității de carbon. În ultimele săptămâni – cât am fost la Galați și la București – m-am bucurat să lucrez împreună cu echipa și cu partenerii noștri, pentru a dezvolta strategia de transformare care va fi în centrul viziunii noastre globale GREENSTEEL”, a declarat Sanjeev Gupta, Președinte Executiv al LIBERTY Steel Group.

Liberty Galați a raportat pentru primul trimestru al anului o cifră de afaceri de 1,77 miliarde de lei (359 de milioane de euro) și o EBITDA în valoare de 256 de milioane de lei (52 de milioane de euro).

Liberty Galați este cel mai mare combinat siderurgic integrat din România. Liberty Steel Group face parte din Alianța GFG, o grupare internațională de întreprinderi și investiții deținută de Sanjeev Gupta și familia sa.