FacebookTwitterLinkedIn

Dar cum facem să avem cele mai bune rezultate, cei mai buni oameni angajati sau cei mai străluciți antreprenori, cu viziune, curaj si faptele “la ei”?

Întotdeauna am fost convinsă că, înca de mici, de tineri, trebuie să avem modele. Oricât de “premiant” ai fi pe zona teoretică, iti trebuie un model de urmat, un tip de acțiune sau atitudine cu care să rezonezi.

Am găsit în familie și în anumite personalități din viața școlară, universitară, aceste modele.

Mai departe, însă m-am uitat la cei care fac ceva concret BINE pentru ei si pentru cei din jur, pentru comunitățile din care fac parte.

Am găsit astfel de oameni in câteva din organizațiile în care și cu care am lucrat. Este extraordinar sa vezi lideri autentici, să lucrezi direct cu ei, să ai discuții despre ce vom face si cum vom face, știind foarte clar de ce o facem: pentru prosperitatea celor din jur, pentru familii, pentru orașele noastre, pentru companiile si oamenii care lucrează acolo, pentru țară.

Si, mai ales am descoperit de cațiva ani o organizație a acestor tipuri de lideri: Romanian Business Leaders (RBL).

Da, țara asta are nevoie de LIDERI.

Ei sunt oamenii care conduc și te duc catre un vis care poate fi si al tău, liderii te învață si fac chiar ei aproape toți pasii catre tine. Sunt persoanele carismatice, dar si ferme, apoi foarte umane, cu care știi că vei merge pe un drum nu neapărat ușor, dar unul care pe care îl vei construi alături de cei mai buni, cu multă dedicare. Pentru că, da, liderul îți dă forță și crede cu pasiune în visul sau obiectivul de MAI BINE.

Suntem, în RBL, în primul rând OAMENI, dar eu am găsit aici exact acei oameni pe care i-am căutat, pe care le doresc tuturor să îi găsească: adevaratele modele ale României, liderii care dau mai departe ștafeta viziunii si energiei.

Pentru că, evident, liderii formează lideri!

Și putem numi asta LIDERSHIFT.

Ne vedem în 16 noiembrie în cadrul celei de-a doua ediții a Conferinței Romanian Business Leaders Cluj ca să discutăm, alături de Anca Rarău, Managing Partner al firmei SAB/ strategy+advisory+brandocracy. Despre cum leadership-ul în antreprenoriat, educație, digitalizare sau employer branding înseamnă a crea noi lideri și înseamnă a crește România.