FacebookTwitterLinkedIn

Hotelul Central District București – The Crest Collection va fi situat în zona Palatului Parlamentului. Valoarea investiției în noul proiect este estimată la 22 milioane de euro.

Compania Forty Management a încheiat un acord pentru o nouă dezvoltare hotelieră ce va fi operată de Ascott Limited (Ascott), unul dintre cei mai cunoscuți operatori din domeniul ospitalității la nivel mondial, cu prezență în peste 260 de orașe din 30 de țări.

Pe baza parteneriatului, Forty Management aduce pentru prima dată în România acest brand, ce va fi operat la standardele brandului de lux The Crest Collection. Construcția este estimată să înceapă în această toamnă, cu deschiderea preconizată în primul trimestru al anului 2026.

„Am ales ca prin acest hotel să valorificăm potențialul pieței hoteliere de lux din București și suntem încântați că vom iniția proiectul alături de Forty Management, una dintre cele mai inovative companii din România în materie de dezvoltări imobiliare mixte, sustenabile. De asemenea, punem astăzi bazele unui parteneriat de succes pe termen lung cu Forty, bazat pe valori comune precum perseverența, integritatea, curajul și pasiunea pentru a crea lucruri extraordinare”, a declarat Marcel Lindt, Director de dezvoltare The Ascott Limited pentru UK și CEE.

Hotelul Central District București – The Crest Collection va avea 170 de camere și un restaurant 360 de grade la etajul 14. Pe baza acordului de management, Ascott va opera brandul The Crest Collection pentru o perioada inițială de 25 de ani. Valoarea investiției în noul proiect este estimată la 22 milioane de euro.

„Vom avea ca referință în acest proiect hotelul La Clef Champs-Élysées din Paris, ce promovează un stil de viață în care predomină serviciile hoteliere de lux și gastronomia fine-dining, ceea ce va conferi locului o notă de rafinament, artă și eleganță”, a declarat și Lucian Azoiței, CEO Forty Management.

Parteneriatul dintre Ascott și Forty Management a fost semnat vineri la Paris.

Forty Management este recunoscut ca dezvoltator de proiecte de reconversie urbană verzi, aceasta fiind a doua dezvoltare hotelieră din portofoliul sau, după cea din cadrul Central District Lagoon City, în parteneriat cu un operator hotelier de renume cu prezență globală. 

Grupul Ascott este prezent în Asia de Sud-Est ca piețe principale, în timp ce continuă să se extindă pe piețe precum India, Vietnam, Australia, Europa și SUA, fiind deținut de CapitaLand Investments, cel mai mare REIT din Singapore și unul dintre cele mai mari din Asia Pacific, cu active în valoare de peste 65 miliarde de dolari.

Ascott are peste 94.000 de unități operaționale și peste 64.000 în curs de dezvoltare. Printre mărcile de apartamente cu servicii, co-living și hoteluri ale companiei se numără Ascott, Citadines, lyf, Oakwood, Quest, Somerset, The Crest Collection, The Unlimited Collection, Préférence, Fox, Harris, POP!, Vertu și Yello.

Ascott este deținută de CapitaLand Investment Limited, care a dezvoltat primul serviced apartment  de clasă internațională din Asia-Pacific, prin deschiderea The Ascott Singapore în 1984.