Cautare
, Forbes Staff

Bunuri de consum |
|

Lanțul de cafenele 5 to go a vândut 35% din companie către fondul de investiții Mozaik Investments

Fondul de investiții Mozaik Investments preia 35% din acțiunile lanțului de cafenele 5 to go.
 aboneaza-te
Radu Savopol & Lucian Badila_5 to go

Modelul de business rămâne neschimbat, fondatorii lanțului de cafenele, Radu Savopol și Lucian Bădilă, rămânând în continuare acționari majoritari, cu 65% din acțiuni.

„Regulile business-ului nu se modifică cu nimic, este un parteneriat pentru a crește afacerea. Această tranzacție este un pas important pentru industrie, văd azi multe știri cu companii care primesc finanțări. Piața se așează, cifrele devin transparente”, a declarat Radu Savopol, co-fondator 5 to go.

Parteneriatul va susține obiectivele de dezvoltare stabilite, de creștere a numărului de locații la nivel local, dar și de dezvoltare către piețele regionale.

5 to go a luat naștere în 2015, ajungând de la 10 locații deschise, la aproape 150 la final de 2019, în creștere cu 50% față de anul precedent. Este cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est, dar și cea mai accesată franciză din România.

Radu Savopol și Lucian Bădilă sunt cei care au adus pe piața HoReCa din România conceptul de preț unic pentru toate produsele comercializate.

„Ne bucurăm să fim parteneri cu 5 to go pentru că are toate ingredientele pe care noi le căutăm atunci când investim: brand puternic, campion local și lider de piață pe segmentul său, condus de un antreprenor dinamic, cu o echipă extraordinară în spate. În același timp, credem că povestea 5 to go este încă la început și are în continuare un potențial foarte mare de creștere atât pe plan local, cât și regional. Noi suntem aici să amplificăm această dezvoltare și să conturăm astfel un parteneriat de încredere cu Radu și cu întreaga rețea a francizaților 5 to go”, a declarat Vlad Bușilă, Managing Partner Mozaik Investments.

5 to go a ajuns la o cifră de afaceri de peste 8 milioane euro, în creștere cu aproape 70% peste cea din 2018 și la 450 de locuri de muncă oferite. Compania a ajuns la o cotă de piață de 31,3% pe segmentul lanțurilor de cafenele.

Pentru 2020, 5 to go vizează o cifră de afaceri de peste 12 milioane euro, 100 de noi locații, cu potențial mai mare de dezvoltare în afara Bucureștiului, și peste 300 de noi locuri de muncă.

Mozaik Investments este un fond de investiții care a luat naștere în 2018 prin parteneriatul dintre fondatorul Superbet Sacha Dragic, și Roland Haas și care are în spate mai mulți investitori privați, atât locali cât și regionali. Mozaik urmărește să investească în companii cu potențial ridicat de creștere oferind capital și know how financiar în schimbul unei participații minoritare. Sumele investite variază între 1 și 5 milioane de euro, iar perioada de investiție poate ajunge și la 10 ani. Fondul acoperă Europa Centrala și de Est prin cele două birouri locale din Viena și din București.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii