FacebookTwitterLinkedIn

By The Lake este un proiect de suflet, conceput din iubirea pentru natură și pentru frumusețea lucrurilor simple, iar acest lucru se reflectă în toate detaliile de design ale locației. Mesaje discrete și prietenoase sunt strecurate între obiectele de decor „contaminate” și ele, parcă, de personalitatea magică a gazdelor.

Taisia și Gabriel ne-au primit ca pe niște vechi prieteni, au umplut masa cu mâncăruri și băuturi alese în ton cu atmosfera locației și ne-au spus povestea business-ului lor. În plus, ne-au mărturisit că evenimentul care va marca inaugurarea locației va fi chiar nunta lor, pe care o vor celebra cu oamenii dragi lor în grădina amenajată cu multă pasiune și pricepere.

Ce anume v-a inspirat să porniți un astfel de business?

By The Lake a pornit de la ideea simplă de a oferi un altfel de loc de cazare, o gură de aer proaspăt la doar 25 de km de București pentru cei care vor să evadeze din nebunia orașului în mijlocul naturii, pentru a se desprinde din cotidian și a se relaxa pe malul lacului împreună cu familia și prietenii.

Cum de ați ales Moara Vlăsiei?

Am vizitat mai multe locații în zona de nord a Capitalei și Moara Vlăsiei a fost cea care ne-a convins să ne punem visul în practică. By The Lake se află în imediata vecinătate a Palatului Ghica, un ansamblu de monumente istorice situat în satul Căciulați și, după cum îi spune și numele, este situat pe malul lacului, oferind o atmosferă de poveste. Un rol important l-a avut și accesul facil din București, pe autostrada A3, precum și apropierea față de Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni. În plus, numele meu de fată este Vlasie, așa că putem spune că a fost predestinat .

Ce fel de ocazii se pretează la locația voastră?

By The Lake promovează conceputul de Garden Party și este locul ideal pentru orice fel de evenimente în mijlocul naturii, fie că vorbim despre o nuntă/un botez care să iasă din tiparul obișnuit de ballroom sau de un yoga retreat și diferite tipuri de ateliere. De asemenea, până în prezent, am organizat aniversări, onomastici și evenimente corporate. La acest moment, putem găzdui evenimente de aproximativ 50 de persoane, însă până în luna septembrie dorim să extindem capacitatea la 150 de persoane.

Ce facilități deosebite prezintă locația?

By The Lake oferă camere duble cu vedere panoramică la lac și un Master Bedroom cu șemineu pe lemne, capacitatea de cazare fiind de 12-14 persoane. De asemenea, punem la dispoziție un living generos cu zonă de dining și șemineu cu deschidere verticală, precum și o bucătărie complet mobilată și utilată.

În ceea ce privește designul, acesta a fost conceput în totalitate de noi și am încercat să ne păstrăm aproape de natură, folosind materiale ecologice, cum ar fi lemnul, sticla și piatra naturală, inspirându-ne din călătoriile noastre în Asia și America Centrală.

Atracția principală este terasa panoramică cu vedere la lac, locul ideal pentru organizarea de evenimente, fiind dotată cu jacuzzi spa din lemn cu apă sărată și efecte terapeutice, zonă de relaxare cu șezlonguri tip pat, leagăn, hamac, vatră de foc, zonă de live cooking cu OFYR Barbeque, precum și grătare tradiționale pe lemne și gaz.

Înțeleg că nici măcar nu ați deschis oficial, iar By The Lake este fully booked mai mereu. Cum ați reușit?

Într-adevăr, By The Lake se bucură de o apreciere crescută, ceea ce ne motivează să finalizăm cât mai repede proiectul. Primim solicitări numeroase pentru organizare de evenimente și închirierea integrală a locației, având rezervări chiar și pentru anul 2020, însă la acest moment ne străduim să îmbinăm finalizarea proiectului cu onorarea cererilor.

Un rol important l-a avut social media în urma evenimentelor private organizate chiar de către noi, deși locația este încă în curs de amenajare.

Ce planuri aveți pentru viitor? Pregătiți și alte proiecte similare?

La acest moment, atenția noastră se canalizează în totalitate pe finalizarea proiectului By The Lake, unde în luna septembrie vom organiza cel mai important eveniment din viața noastră, cununia civilă. Atunci când am văzut locația pentru prima dată, am știut că va fi locul perfect pentru o nuntă „altfel”, o poveste în mijlocul naturii, creată după sufletul nostru.

Conceptul de Nature Wedding a intrat cu elan pe piața din România și sperăm să inspirăm cât mai multe cupluri să renunțe la tradiționalul ballroom pentru o atmosferă relaxantă, romantică și care se poate adapta în funcție de personalitatea fiecăruia.

By The Lake este mai mult decât o afacere pentru noi, este un proiect de suflet pe care dorim să îl dezvoltăm, toate eforturile noastre fiind îndreptate în această direcție.

Știu că atât tu, Taisia, cât și Gabriel, aveți joburi foarte interesante, dar diferite de cele din segmentul acesta al turismului.  Cum faceți să le îmbinați cu succes?

Da, într-adevăr, amândoi avem joburi full-time într-un domeniu complet diferit, cel juridic. În plus, suntem pasionați de călătorii, ceea ce înseamnă că suntem adesea plecați în străinătate. Este o adevărată provocare deoarece By The Lake necesită multă implicare și prezență zilnică la locație. Am realizat că, în România, la momentul actual, există o adevărată problemă cu forța de muncă din domeniul construcțiilor, noi întâmpinând continuu probleme în realizarea sarcinilor trasate și respectarea proiectului. Partea frumoasă este că ne-am bucurat de sprijinul familiei în toată această perioadă și așteptăm cu nerăbdare inaugurarea proiectului.