FacebookTwitterLinkedIn

La Lorraine Bakery Group anunță o investiție în valoare de 200 de milioane de euro în modernizarea fabricii sale de panificație Erpe-Mere.

Modernizarea fabricii Erpe-Mere va însemna construcția unei noi hale cu patru linii de producție în care se vor fabrica produse de panificație, precum baghete și gogoși, scrie World Bakers.

În total, La Lorraine Bakery Group va investi 200 de milioane de euro în modernizarea fabricii, investiție ce se va desfășura pe o perioadă de șapte ani. Investiția va permite dublarea capacității de producție a fabricii și va crea 350 de noi locuri de muncă.

 „În forma sa actuală, fabrica este prea mică și nu este suficient de modernă din punct de vedere tehnologic pentru a fi competitivă și pentru a continua să se dezvolte”, a subliniat Guido Vanherpe, CEO-ul companiei, care a punctat faptul că fabrica are peste 30 de ani.  

În noul său format, fabrica Erpe-Mere va fi una dedicată tranziției energetice. Oficialii grupului de panificație estimează că, până în anul 2026, fabrica va fi alimentată în întregime cu energie verde.

La Lorraine Bakery Group este prezent și pe piața internă. Grupul are o fabrică la Câmpia Turzii. În 2021, fabrica La Lorraine România a produs aproximativ 42.000 de tone de produse, valoarea exporturilor a ajuns în 2021 la 17 procente din total producție. Printre principalele piețe de desfacere se află state precum: Ungaria, Grecia, Luxemburg, Marea Britanie, Belgia și Italia.

La Lorraine România a început producția pe plan local în anul 2011 cu o singură linie și cu o capacitate de producție anuală de 11.000 de tone, pentru ca în 2021, fabrica să ajungă la o capacitate de producție de 56.000 de tone. Anul trecut, La Lorraine România a raportat o cifră de afaceri de aproximativ 338 de milioane de lei, în creștere cu 55% față de cea înregistrată în anul 2021.

Profitul net al companiei însă a scăzut cu peste 200% anul trecut, ajungând la -11,4 milioane de lei. Grupul avea în 2022 un număr de 339 de angajați.