FacebookTwitterLinkedIn

Primăria din Brașov a lansat licitația pentru execuția lucrărilor primului park & ride din municipiu. Parcarea va avea 697 locuri pentru autoturisme, 10 locuri pentru motociclete, 12 locuri pentru autocare sau microbuze și 54 locuri pentru biciclete și va fi cea mai mare parcare multietajată din Brașov. Valoarea investiției, cofinanțată de UE, este de peste 112 milioane de lei.

Proiectul face parte din strategia municipalității de tranziție spre o mobilitate a cetățenilor, în detrimentul mobilității autoturismelor. Parcarea multietajată va fi construită în Bartolomeu, în apropierea viitoarei Săli Polivalente, va avea 4 niveluri și peste 700 de locuri de parcare. Valoarea estimată a achiziției este de peste 112 milioane de lei, fără TVA.

“Nu putem să le cerem brașovenilor, locuitorilor din zona metropolitană sau turiștilor să nu circule cu autoturismele proprii atâta timp cât nu le oferim alternative. Iar acum implementăm aceste alternative: transport în comun modern și electrificat, piste pentru biciclete, stații de încărcare pentru autoturisme electrice și, nu în ultimul rând, programul nostru de construire de park&ride-uri, la toate intrările din oraș”, a declarat primarul Allen Coliban.

Parcarea va avea un regim de înălțime de 4 niveluri și o suprafață de peste 20.000 mp și va fi dotată cu 13 stații de încărcare a autoturismelor electrice. Durata maximă de execuție este de 18 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.