FacebookTwitterLinkedIn

La summitul climatic COP27 din Egipt, președintele Klaus Iohannis a declarat că România sprijină pe deplin rolul de lider asumat de Uniunea Europeană în ceea ce priveşte limitarea schimbărilor climatice şi angajamentul comun al statelor membre de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră.

Klaus Iohannis: „România sprijină pe deplin rolul de liber asumat de Uniunea Europeană în ceea ce priveşte limitarea schimbărilor climatice şi angajamentul nostru comun de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră.

Trebuie să asigurăm o tranziţie climatică etapizată cu multiple beneficii, investiţii în cercetare, dezvoltare, inovare, dezvoltarea economiei verzi şi crearea de locuri de muncă.

În plus, accesul la energie la preţuri accesive poate fi asigurat prin investiţii în capacităţi de producţie a energiei cu emisii reduse de carbon, în reţele energetice reziliente şi prin asigurarea unui cadru de reglementare adecvat pentru energiile regenerabile. Costul lipsei de acţiune în domeniul climei depăşeşte cu mult costul acţiunii.”

Preşedintele Klaus Iohannis participă, luni şi marţi, în Egipt, la Sharm El-Sheikh, la Summitul implementării climatice, care are loc în contextul celei de a 27-a Conferinţe a Părţilor Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27).

Klaus Iohannis: „Tinerii din România sunt foarte motivaţi să acţioneze în ceea ce priveşte limitarea schimbărilor climatice, iar această dedicare ar trebui să reprezinte pentru noi toţi o sursă de inspiraţie.

Cred cu tărie în puterea educaţiei de a genera un comportament prietenos cu clima. Sistemele de educaţie şi de cercetare trebuie să fie mai bine aliniate la obiectivele climatice şi să-i înzestreze pe cetăţenii noştri, în special pe tineri, cu competenţele necesare într-o economie şi o societate cu emisii reduse de dioxid de carbon. Sper într-un rezultat de impact al COP 27.”