Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Klaus Iohannis a fost amendat cu suma de 2.000 de lei pentru utilizarea termenului ”penali”

Colegiul director al Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a adoptat, în şedinţa în şedinţa de miercuri, o hotărâre prin care preşedintele Klaus Iohannis a fost amendat cu suma de 2.000 de lei pentru utilizarea termenului ''penali'', informează Agerpres.  
klaus-iohannis

În comunicatul CNCD se precizează, printre altele: “Utilizarea termenului «penali» de către preşedintele României, Klaus Iohannis, reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fără a fi condamnaţi, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat amenda contravenţională în cuantum de 2.000 lei. Vot 5 la 4”.

Klaus Iohannis a anunţat că va contesta decizia în instanţă, considerând-o una politică.

În aceeași de ședință de miercuri, Consiliul a decis că utilizarea termenului de “festivalul inculpaţilor” de către procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, nu excede libertăţii de exprimare, conform jurisprudenţei CEDO în domeniu, hotărârea fiind adoptată cu unanimitate de voturi.

Sesizarea a fost depusă la CNCD pe 19 februarie a.c. şi viza etichetele ”penali” şi ”inculpaţi” puse de Klaus Iohannis şi Codruţa Kovesi persoanelor care ”atacă justiţia”.

AUDIENȚA TELEVIZIUNILOR DE FILME ȘI SERIALE – APRILIE 2018

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii