FacebookTwitterLinkedIn

Președintele Klaus Iohannis a primit miercuri Premiul pentru Conducere Internațională Remarcabilă pentru anul 2024, în cadrul unei gale la Washington. Consiliul Atlantic din Statele Unite, organizație americană fondată în anul 1961, a anunțat că a acordat acest premiu președintelui României ca o recunoaștere a rolului său de lider transatlantic și european.

Stephen Hadley, președintele Comitetului de Consiliere Internațională al Consiliului Atlantic, i-a înmânat premiul „Distinguished International Leadership Award” președintelui Klaus Iohannis.

Stephan Hadley: „Președintele Iohannis a răspuns prin consolidarea apărării României și a flancului de est al NATO, întărind parteneriatul strategic dintre Statele Unite și România, pledând pentru lărgirea NATO și a Uniunii Europene și stabilind parteneriate strategice cu Japonia și Coreea de Sud. Sub conducerea sa, România a oferit un ajutor crucial Ucrainei în lupta sa pentru libertate”, conform RRA.

Klaus Iohannis: „Sunt onorat să primesc acest premiu. Îl accept ca reprezentând o recunoaștere a rolului de lider al României în ultimii 20 de ani ca mândră membră a NATO, ca parteneră și prietenă a Statelor Unite. Dedic acest premiu tuturor românilor, precum și parteneriatului și prieteniei între România și Statele Unite.”

Printre laureații acestui premiu s-au numărat, în trecut, președintele George W. Bush, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cancelarul german Helmut Kohl si premierii britanic Tony Blair si italian Mario Draghi.