FacebookTwitterLinkedIn

Kevin Mita, digital marketer cu experiență în mai multe agenții și freelancer cu brand-uri recunoscute în portofoliu, își cultivă pasiunea din domeniul tehnologic și lansează startup-ul RELI, care oferă soluții simple și eficiente pentru a converti  locuințele clasice în spații inteligente. RELI ne arată necesitatea noilor tehnologii în viața de zi cu zi, de la economisirea energiei și până la sporirea siguranței și a confortului.

O casă inteligentă este un spațiu automatizat prin sisteme inovative și dispozitive electronice care îi permit proprietarului să controleze și să monitorizeze diferite aspecte ale locuinței, precum iluminatul, temperatura, securitatea, entertainment-ul și multe altele. 

Prin intermediul smartphone-ului, monitorizarea în timp real a tuturor dispozitivelor inteligente din casă, precum și securitatea și confortul întregii familii au devenit mai accesibile ca oricând. În plus, toate dispozitivele comunică între ele și pot fi sincronizate astfel încat input-ul utilizatorului să fie minim. De exemplu, prin senzori care să detecteze prezența și să activeze sau dezactiveze automat alte sisteme, cum ar fi cele de iluminat și climatizare, se asigură îmbunătățirea eficienței energetice și reducerea costurilor.

De vorbă cu Kevin Mita:

“Cred cu tărie că locuințele smart sunt viitorul domeniului imobiliar. Tehnologia a evoluat mult în ultimii ani, iar acum putem folosi această tehnologie pentru a transforma casele noastre în locuri mai eficiente, confortabile și sigure. Transformarea locuinței într-o casă inteligentă nu este doar un pas înainte spre un stil de viață mai modern și mai comod, ci este și o investiție inteligentă pentru viitor. De asemenea, poate crește valoarea proprietățîi și poate face casa mai atractivă pentru potențialii cumpărători.

Pe lângă beneficiile evidente legate de siguranță și confort, casele inteligente oferă  avantaje în ceea ce privește economisirea de energie și costuri, un capitol important având în vedere creșterile abrupte ale prețurilor la energie și resurse naturale. Acestea pot fi programate pentru a ajusta temperatura, luminozitatea sau alte variabile legate de consum pentru a economisi energie și resurse în funcție de nevoile locuitorilor. De asemenea, pentru o eficiență și mai crescută, pot fi integrate sisteme de energie verde, ajutând astfel proprietarii să economisească sume semnificative pe termen lung.

Misiunea RELI este de a oferi o conversie rapidă a unui spațiu deja finalizat într-un sistem de tip smart home fără a face modificări majore. În acest scop, RELI vine cu o soluție care nu necesită să spargi pereții și să faci modificări majore la instalațiile electrice, astfel încât transformarea casei în locuință smart să devină mai simplă și mai accesibilă.

Însă noi nu ne limităm la asta. Putem implementa astfel de sisteme încă din stadiul de construcție al locuinței și venim în ajutorul dezvoltatorilor cu soluții ce pot fi personalizate ușor de către cumpărătorul final, astfel încât potențialul cumpărător să nu achiziționeze doar o casă sau un apartament, ci un mediu sigur, practic și convenabil pentru viața de zi cu zi, dotat cu tehnologie de ultimă generație” a spus Kevin Mita.

Ideea de bază a unei case inteligente este de a crea un sistem centralizat care să ofere proprietarului un control facil și eficient asupra tuturor aspectelor locuinței printr-o experiență de locuit mai comodă și mai sigură. Descoperă mai multe și programează o discuție pe www.reli.ro.