Cautare
, Staff

Lifestyle |
|

Kaufland România deschide primul centru de terapie prin sport pentru copiii cu dizabilități

Kaufland România și Asociația Climb Again au deschis primul centru din România de terapie prin escaladă și sport pentru copiii nevăzători sau cu dizabilități.
Primul Centru de escalada si sport pentru copiii nevazatori si cu nevoi speciale_CLIMB AGAIN si KAufland

Echipa Centrului Climb Again reunește specialiști din diferite domenii, care oferă o abordare terapeutică integrativă. Pe lângă antrenamentele sportive dedicate, copiii beneficiază de sprijin psihologic și terapeutic, precum și de coaching, pentru o mai bună integrare socială.

Prin deschiderea acestui Centru, capacitatea operațională a Asociației Climb Again crește semnificativ, astfel că peste 2.000 de copii cu deficiențe vor putea beneficia anual de sprijin terapeutic integrativ, de zece ori mai mult față de perioada anterioară deschiderii centrului.

Asociația Climb Again oferă sesiuni gratuite de terapie prin escaladă, kinetoterapie și consiliere psihologică pentru copii și tineri cu deficiențe, iar rezultatele sunt impresionante. Primii beneficiari și-au reconfigurat stilul de viață și au realizat lucruri ce păreau imposibile, fie că vorbim despre cei care se simt pregătiți să-și găsească un job, de tinerii nevăzători care și-au învins jena de a ieși în public cu bastonul sau de cei care, acum, fac performanță la competiții naționale și internaționale de paraclimbing.

,,Misiunea Climb Again este să ofere o viață normală persoanelor cu dizabilități. Ce înseamnă o viață normală? Înseamnă o viață în care au șansa să își atingă propriul potențial, la fel cum o au și persoanele fără dizabilități. Punem foarte mare accent pe abilitățile care îi ajută pe copii să aibă o viață independentă și să se integreze cu normă întreagă în societate,” spune Claudiu Miu, fondator și Președinte al Asociației Climb Again și campion balcanic la escaladă.

,,La Kaufland România credem în șanse egale pentru toti. Prin proiectul Climb Again, ne dorim ca și copiii cu nevoi speciale să aibă parte de experiențe care să le dovedească faptul că nu există limite, că pot să depășească bariere, să experimenteze și să facă performanță. Dincolo de beneficiile fizice ale sportului, centrul de escaladă reprezintă pentru acești copii si o modalitate de a socializa. Este un pas spre autonomie, spre o viață independentă”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România. 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii