FacebookTwitterLinkedIn

Cedarea a fost contestată de membrii CNA Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu, care sunt de părere că imposibilitatea unui radiodifuzor de a mai susține un radio trebuie să se încheie cu înapoierea licențelor către CNA, care le-a acordat pe gratis, și scoaterea acestora la concurs, și nu vânzarea lor, notează Media Expres.

Alți membri CNA, printre care Florin Gabrea, Radu Călin Cristea și Dorina Rusu, au spus că nu există legislație care să prevadă înapoierea licențelor și că autoritatea nu poate interzice cedările.

Gabriel Tufeanu a mers până acolo încât să întrebe biroul juridic al instituției dacă CNA nu poate solicita contractul de cedare ca să vadă dacă se vinde licența. Dumitru Ciobanu, șeful biroului juridic al CNA, a explicat că documentul va fi inclus după vot la dosarul de cedare, conform legii, dar se poate cere și în avans. El a mai spus că se vinde studioul, echipamentele, marca.

În final au votat „pentru” cedare membrii CNA Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Monica Gubernat, Orsolya Borsos și Florin Gabrea.

După votare, Monica Gubernat a spus că a fost tentată să le dea dreptate colegilor care au susținut înapoierea licențelor, dar oferta Dogan de program local este superioară ofertei actuale a operatorului.

Adway Direction SRL Cluj-Napoca a cedat către Dogan Media International SA Bucureşti frecvențele din Bacău – 88.8MHz, Bistrița – 97.3MHz, București – 88MHz, Cluj Napoca – 101.5MHz, Constanța – 96.9MHz, Craiova – 92MHz, Râșnov – 103.3MHz, Sibiu – 88.4MHz, Timișoara – 93.9MHz și Tulcea – 91.4MHz.

Adway și-a construit rețeaua cu doar trei licențe primite la concurs în anul 2013 și puse în funcțiune în 2017 (Bacău, Bistrița, Tulcea), restul fiind cumpărate de-a lungul timpului de la companiile Voican Mixmedia SRL din Cluj, Selmaco International SRL din Cluj, Euromedia Group SRL din Cluj, Sandari Exim SRL din Brașov, Radio SRL din Brașov și Canaris SRL din Brașov.