FacebookTwitterLinkedIn

Așadar, Kadra a lansat panourile separatoare antivirus, o soluție simplă care să ajute la asigurarea distanțării sociale.

„Ne-am pus întrebarea cum ne reluăm activitatea la birou odată cu ridicarea restricțiilor. Așa ne-am gândit să facem separatoare pentru zonele open-space. Au fost mai multe abordări în cadrul firmei, pentru că suntem destul de inventivi, dar până la urma a câștigat pragmatismul. Am avut nevoie de 10 zile, timp în care am ales varianta de produs, am făcut proiectul și execuția câtorva mostre, după care am elaborat o listă de preț”, spune Radu Opris, co-fondator Kadra și Business Development Manager.

Deși, la prima vedere, panourile separatoare antivirus ar putea părea o soluție cam drastică de implementat în spațiile de birouri, se pare că au generat interes pentru mai multe companii din România. Momentan, acestea au fost implementate în spațiile de birouri de la sediul Tetarom din Cluj al Kadra, testându-se astfel capacitatea de adaptare a angajațiilor la aceste soluții, care chiar dacă impun o oarecare distanțare, păstrează totodată senzația de apropiere. Totodată, la acest lucru contribuie și faptul că panourile sunt realizate din material transparent, policarbonat.

„Soluțiile de separatoare anti-Covid proiectate de Kadra generează un mare interes. Avem multe solicitări din variate zone și purtăm discuții deschise pentru  a oferi consultanță pe locații cu nevoi mai particulare.Mă bucură să văd atenția mare pe care cele mai multe companii o acordă protejării angajaților și clienților lor. Mai ales că dezvoltarea acestei soluții a pornit de la nevoia noastră internă de  a permite întoarcerea colegilor la muncă în condiții de deplină siguranță și confort”, a spus Octavia Fanea, CEO KADRA.

Până în prezent „numărul cererilor este deja de ordinul zecilor”, spune Octavia Fanea. Dar, „cu cât ne vom apropia de momentul deschiderii teraselor, restaurantelor, food-court-urilor, cantinelor și implicit măsurile de protejare anti-Covid vor fi mai bine definite, cu atât solicitările vor crește și vor fi mai specifice”, continuă acesta.

Însă, întrebarea cheie rămâne cum va afecta interacțiunea socială implementarea acestor panouri separatoare în restaurante și cafenele?

„Preocuparea principală a tuturor este de a reveni la o interacțiune socială în condiții de maximă siguranță. Suntem datori în acest sens pentru sănătatea noastră și pentru tot efortul și sacrificiile făcute de noi toți de a ajunge în acest moment de restart economic și reintegrare graduală în comunitate. Separatoarele Kadra cu funcție anti-Covid și toate celelalte măsuri de protejare ne vor permite să ne bucurăm din nou de un moment de relaxare în grupuri mici, în familie, cu o notă de intimitate și cu riscuri minime. Dacă ne referim și la nevoia de a fi văzuți… parțial”, continuă Octavian Fanea.

În viitorul apropiat astfel de măsuri vor fi cele care vor face diferența, asigurând reducerea riscului de infectare și îmbolnăvire, iar Octavian Fanea este de părere că „în multe locuri aceste soluții se vor utiliza pe o perioadă mai mare, de câțiva ani”. De asemenea, acesta consideră și că „în anumite restaurante, săli de evenimente sau birouri, aceste partiții modulare vor permite crearea unor zone de activitate separate și astfel se va maximiza utilizarea unui spațiu până azi comun”.

Pe lângă protecția împotriva infecției cu COVID-19, panourile separatoare aduc „un plus de izolare fonică și de intimitate, permițând o distribuție uniformă a luminii și modularitate, ideale în spațiile de tip open office, producție, instituții, săli de așteptare sau restaurante”, mai spune Octavian Fanea.

În ceea ce privește zona de restaurante și terase, implementarea panourilor separatoare „va recrea ideea de separeu, de intimitate, astfel un spațiu până ieri comun va putea fi separat rapid și ușor, pentru a permite mai multe activități/mici evenimente simultan”, mai precizează CEO-ul Kadra.

Un alt beneficiu al implementării panourilor separatoare este și anularea distanței minime, mai ales că vor asigura o protecție mai mare împotriva virusului.

„Transparența totală sau parțială oferite de separatoare creează parțial ideea de activitate în echipă și ne protejează optim, ceea ce astăzi (și mâine) este nevoia de bază.Fiți răbdători, fiți inspirați, fiți sănătoși!”, a conchis Octavian Fanea.