FacebookTwitterLinkedIn

”Judeţul Bacău a beneficiat, până la data de 31 martie 2021, de 191 proiecte finanţate din fonduri europene, în perioada de programare 2014-2020. Valoarea contractelor derulate în acest judeţ, prin intermediul tuturor Programelor Operaţionale 2014-2020, este de 5.105.193.226 lei (nu sunt incluse plăţile directe din agricultură)”, a transmis, sâmbătă, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Cele mai importante investiții au vizat modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii Aeroportului Internaţional „George Enescu”, facilitarea traficului de tranzit şi reducerea poluării în oraşul Bacău, prin folosirea variantei de ocolire a oraşului, construcţia de noi grădiniţe şi modernizarea unor şcoli, măsuri de sprijin pentru persoanele vârstnice, reforma administraţiei locale, prin acţiuni de debirocratizare şi anticorupţie.

”Reamintim că proiectele finanţate în actualul exerciţiu financiar pot fi implementate până la finalul anului 2023. Raportarea nu cuprinde contractele de finanţare semnate la nivel regional sau naţional, care pot acoperi mai multe judeţe”, a mai transmis sursa citată.