FacebookTwitterLinkedIn

Deși Johnson & Johnson nu a recunoscut că ar fi comis vreo ilegalitate în statul New York şi în comitatele Nassau şi Suffolk, compania a acceptat acest acord deoarece astfel este scutită de un proces cu juraţi în Long Island, în care mai sunt pârâţi mai mulţi producători şi distribuitori mari de opioide, transmite Reuters.

„Epidemia de opioide a făcut ravagii în întreaga naţiune. Johnson & Johnson a ajutat la alimentarea acestui flagel”, a declarat procurorul general din New York, Letitia James, într-un comunicat de presă.

De cealaltă parte, J&J a declarat că înţelegerea este în concordanţă cu acordul său anterior, de a plăti 5 miliarde de dolari pentru soluţionarea cererilor de despăgubiri din partea statelor, oraşelor, comitatelor şi guverne tribale, la nivel naţional.

Compania farmaceutică şi cei mai mari distribuitori de medicamente din SUA – AmerisourceBergen Corp, Cardinal Health şi McKesson – au propus plata, cumulată, a 26 miliarde de dolari pentru a pune capăt miilor de procese legate de opioide.