FacebookTwitterLinkedIn

De asemenea, administraţia a propus noi standarde privind emisiile vehiculelor care vor reduce poluarea până în 2026, începând cu modelele din 2023, transmite Reuters.

Deși ținta de 50%, nu este obligatorie din punct de vedere juridic, aceasta a câştigat sprijinul producătorilor auto americani şi străini, care susţin însă că pentru îndeplinirea ei sunt necesare fonduri guvernamentale de miliarde de dolari.

„Cel mai important lucru care se întâmplă acum, atât din partea muncii cât și a afacerilor, este faptul că se realizează că acesta este viitorul. Nu putem sta și face nimic”, a declarat Biden reporterilor de la Casa Albă.

General Motors, Ford şi Stellantis NV au anunţat într-un comunicat că până în 2030 aspiră „să ajungă la vânzări de 40-50% din volumele anuale de vehicule electrice în SUA”. Cei trei producători auto din Detroit susţin că ţintele agresive privind vânzările de vehicule electrice pot fi îndeplinite doar cu subvenţii guvernamentale de miliarde de dolari, reţele de staţii de încărcare, investiţii în cercetare-dezvoltare, subvenţii pentru extinderea capacităţilor de producţie pentru vehicule electrice şi a lanţurilor de aprovizionare în SUA.