FacebookTwitterLinkedIn

SUA au adoptat marți o serie de sancțiuni ca răspuns la recunoașterea republicilor separatiste de către Rusia. Joe Biden a precizat că toate acțiunile întreprinse până acum arată unitatea Europei și a Statelor Unite în sprijinul Ucrainei.

Joe Biden: „Implementăm patru sancțiuni de blocare asupra a două mari instituții financiare rusești: VEB și a Banca Militară Rusă. Implementăm sancțiuni cuprinzătoare asupra datoriilor suverane ale Rusiei. Asta înseamnă că tăiem guvernului Rusiei accesul la finanțare occidentală, nu mai poate strânge bani din Occident și nu poate tranzacționa nici pe piețele noastre, nici pe piața europeană.

Vor fi aplicate și sancțiuni împotriva elitelor Rusiei și a membrilor familiilor acestora. Ei împărtășesc politicile Kremlinului și ar trebui să le împărtășească și durerea.

Colaborăm cu Germania pentru a ne asigura că Nord Stream-2 nu va merge mai departe, așa cum am promis că nu va continua.

În timp ce Rusia se gândește la următoarea sa mișcare, avem și noi pregătită următoarea noastră mișcare. Rusia va plăti un preț și mai mare, inclusiv prin sancțiuni suplimentare, dacă își va continua agresiunea”, conform RRA.

Joe Biden a descris ultimele evenimente drept începutul unei invazii rusești și a anunțat că un batalion american și mai multe avioane de luptă de ultimă generație F-35 vor fi alocate săptămâna aceasta în regiunea baltică și în estul Europei. El a precizat că militarii vor fi trimiși pentru a consolida flancul estic al NATO, nu pentru a se lupta cu Rusia.