Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Joe Biden și șefii marilor companii de tehnologie caută soluții pentru problemele de securitate cibernetică

Preşedintele american Joe Biden s-a întâlnit, miercuri, la Casa Albă cu managerii giganţilor tehnologici şi ai marilor companii într-o reuniune de urgenţă privind securitatea cibernetică, după un val de atacuri informatice care a scos la iveală vulnerabilităţi majore, informează Agerpres, conform AFP
casaalba-1440057835

Joe Biden: „Realitatea este că majoritatea infrastructurilor noastre esenţiale sunt deţinute şi gestionate de sectorul privat, iar guvernul nu poate răspunde la această provocare singur. V-am invitat astăzi aici pentru că aveţi puterea, capacitatea şi responsabilitatea, cred, de a ridica nivelul în materie de securitate cibernetică. Avem mult de lucru”.

La finalul discuţiilor, marile societăţi tehnologice, şi în special cei trei lideri mondiali în servicii de cloud, au anunţat programe de formare şi investiţii în securitate cibernetică.

Microsoft intenţionează să investească 20 de miliarde de dolari pe o perioadă de cinci ani pentru „a accelera eforturile de integrare a securităţii by default” în sistemele informatice, începând cu cele ale instituţiilor americane naţionale şi locale, notează Agerpres.

Obiectivul reuniunii de la Casa Albă a fost identificarea deficienţelor care le permit piraţilor informatici să penetreze sistemele şi deci să facă echipamentele şi programele mai rezistente şi mai impermeabile.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii