FacebookTwitterLinkedIn

Președintele american Joe Biden a declarat că Statele Unite vor rămâne ”un partener activ și angajat” în Orientul Mijlociu și i-a îndemnat pe liderii reuniți la un summit arab să privească drepturile omului drept o forță puternică de schimbare economică și socială.

„Statele Unite sunt angajate în construirea unui viitor pozitiv al regiunii, în parteneriat cu voi toți – iar Statele Unite nu pleacă nicăieri”, le-a spus Biden liderilor arabi într-un discurs din debutul summitului, potrivit Reuters.

Biden, aflat în prima sa călătorie în Orientul Mijlociu în calitate de președinte, s-a concentrat pe summitul de sâmbătă cu șase state din Golf și Egipt, Iordania și Irak.

Biden a venit în Arabia Saudită sperând să încheie un acord cu privire la producția de petrol pentru a contribui la scăderea prețurilor la combustibili. Cu toate acestea, el va părăsi regiunea fără rezultate concrete în acest sens, în speranța că eforturile sale diplomatice vor determina grupul OPEC+ să sporească producția, după întâlnirea de pe 3 august.

„Aștept cu nerăbdare să văd ce urmează în următoarele luni”, a conchis Biden.