FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit unui anunț al companiei lansat marți, 2 februarie, Jeff Bezos se va retrage din funcția de CEO al companiei Amazon. Bezos a ocupat această poziție de la înființarea companiei în 1995.

A fi CEO al Amazon este o responsabilitate profundă și care te consumă”, a scris Bezos. „Când aveți o astfel de responsabilitate, este greu să vă îndreptați atenția spre orice altceva. În calitate de președinte executiv, voi rămâne implicat în inițiative importante ale Amazon, dar voi avea și timpul și energia de care am nevoie pentru a mă concentra pe Day 1 Fund, the Bezos Earth Fund, Blue Origin, The Washington Post și celelalte pasiuni ale mele. Nu am avut niciodată mai multă energie și nu este vorba despre pensionare. Sunt foarte pasionat de impactul pe care cred că îl pot avea aceste organizații.”

Știrea a apărut că parte a raportului veniturilor înregistrate de Amazon în al patrulea trimestru al anului 2020. Compania a înregistrat vânzări nete trimestriale de 125,6 miliarde de dolari, în creștere cu 44% față de aceeași perioadă a anului precedent, iar pe întreg anul 2020, Amazon a raportat că vânzările nete au crescut cu 38%, până la 386,1 miliarde de dolari.