FacebookTwitterLinkedIn

Javier Garcia del Valle, CEO Happy Tour Group, spune că situația actuală “este o criză fără precedent”, dar și că “nu am mai văzut vreodată ceea ce se întâmplă astăzi”.

Ca priorități la nivelul companiei, acesta a precizat că sănătatea și siguranța angajaților este pe primul loc. De asemenea și continuitatea afacerii ocupă un loc important. Încă de la mijlocul lui martie, Happy Tour Group și-a trimis angajații acasă, mai ales că din punct de vedere tehnologic, compania are toate instrumentele necesare pentru ca work from home să se desfășoare în condiții optime.

Pe de altă parte, Javier Garcia del Valle spune că angajații nu se încadrau pentru șomaj tehnic și din această cauză nu a fost suspendat niciun contract de muncă, pe perioada stării de urgență.

Vânzările au scăzut cu până la 98%

În cadrul Happy Tour Group, vânzările au scăzut cu aproape 98%, iar Javier Garcia del Valle este de părere că multe zboruri atât internaționale, cât și naționale nu vor fi disponibile până când nu se va realiza un vaccin.

De asemenea, CEO-ul companiei consideră că va dura 4-5 ani până când industria turismului își va reveni și că în momentul de față, se axează pe cash flow, pentru a asigura o continuitate și o evoluție a afacerii.

Mai mult, acesta a spus că întoarcerea la birou se va face din iunie, treptat, mai ales că au tehnologia necesară pentru a lucra de acasă. “Tehnologia chiar ne ajută într-o astfel de situație”, a precizat Javier Garcia del Valle.

Avioanele, cel mai sigur mijloc de transport la ora actuală

Cu toate că industria turismului a fost grav afectată de pandemie, Javier Garcia del Valle consideră că “turismul este primul impactat atunci când există o problemă, dar este și primul care își revine”.

Deși oamenii se feresc să călătorească din motive de siguranță, CEO-ul Happy Tour Group susține că “În momentul de față avioanele sunt cel mai sigur mijloc de transport pe care îl avem. Mai sigur decât taxiul, metroul sau autobuzele”. Mai exact, acesta spune că 99.99% din virușii din avion sunt omorâți, iar la trei minute oamenii respiră alt aer în avion. Adică, filtrele reînnoiesc aerul din avion constant.

“Sper că granițele se vor deschide și că oamenii vor începe să se simtă în siguranță. Sper că vor călători în curând. Vom lua toate măsurile necesare pentru siguranța oamenilor”, continuă Javier Garcia del Valle.

Turismul, necesitate sau lux?

În plus, Javier Garcia del Valle mai spune că “Turismul nu mai este un lux, ci o necesitate. Toți avem nevoie să călătorim. Este parte din noi. Cu siguranță vom continua să călătorim, dar se vor schimba așteptările noastre. Turismul va reveni, dar vor fi mai multe măsuri de siguranță”.